26-årige Martin Jørgensen faldt i løn, da restauratør Amin Skov overtog restaurant Vejlegården. 
 Foto: Nils Rosenvold
26-årige Martin Jørgensen faldt i løn, da restauratør Amin Skov overtog restaurant Vejlegården. Foto: Nils Rosenvold Foto: Nils Rosenvold

Det er ikke kun stegt flæsk med persillesovs, der farer ind og ud ad svingdøren på Restaurant Vejlegården. Også kokkene har travlt, hvor mindst tre er blevet fyret eller har sagt op på mindre end fire måneder.

Nu anklager de samstemmende restauratør Amin Skov, der ligger i konflikt med 3F, fordi han opsagde deres overenskomst, for fusk og ulovlig tvang. En af dem er den 26-årige kok Martin Jørgensen. Han havde arbejdet på Vejlegården i fem måneder, da Amin Skov 1. november 2011 tog over efter den tidligere ejers konkurs.

- Indtil da havde det været et fint sted at arbejde, men så tog Amin over, og man kunne hurtigt fornemme, at noget var helt galt, og der gik kun tre uger, før jeg pludselig blev fyret, siger han.

BT er i besiddelse af opsigelsen, der er dateret 24. november. Her står bl.a. at Martin ’tilsidesætter fødevaresikkerheden’ og ’ikke har overblikket til et a la carte køkken’. Kritikpunkter som Martin kun har hovedrysten til overs for.

- Det er helt ude i hampen, og der havde jo aldrig været problemer, før han kom, så det virkede mere som om, han bare ledte efter en eller anden årsag til at fyre mig. Fyringen kom i øvrigt samme dag, som jeg fik min første månedsløn, der pludselig var 8.000 kr. lavere end de 25.000 kr., jeg normalt fik.

3F har nu sendt sagen til Arbejdsretten med krav om, at Amin Skov hoster op med 128.002 kr. for manglende løn, feriepenge og pension.

Meget dominerende

Også den 23-årige kok RC langer ud efter sin tidligere chef.

- Han var meget dominerende i sin måde at lede på. I starten var mine vagter omkring 10 timer ad gangen, men det blev mere og mere, fordi han lige mente, jeg skulle blive lidt længere. Nogle gange var det fra ni om morgenen til 23 om aftenen, han kørte mig virkelig hårdt. Men jeg blev ved, fordi jeg var glad for at tjene pengene og for at have fået mit første job som udlært kok, siger RC, der ønsker at være anonym, idet hun nu er jobsøgende.

Hun havde været ansat i mindre end to måneder, da hun - ifølge hende selv - blev hevet til side 5. marts.

- Amin hev mig ind i et lokale sammen med sin køkkenchef. De sagde, de ville fyre mig, men at jeg selv skulle sige op. Han sagde, det var bedre for mit cv. Han kan være meget bestemt, så jeg gik med til det, og han sagde, hvad jeg skulle skrive. Men jeg føler, han tvang mig.

Nøjagtig samme tvang fra Amin har kokken SH fortalt 3F om, efter hans afgang fra restauranten den 7. februar 2012.

- Normalt er den slags jo ord imod ord. Men da han siger, han har oplevet det samme og vil vidne om det, så tager vi det her i retten, for det er bare ikke i orden, siger Henning Troelsen fra 3F i Vejle. Han tror, Amin tvang kokkene til selv at sige op for at undgå flere retssager som den mod Martin Jørgensen. BT har talt med kokken SH, der ikke ønsker at kommentere den verserende konflikt yderligere.

Amin Skov bekræfter, at de pågældende har været ansat hos ham, men han nægter at have gjort noget forkert.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.