I alt er tre danskere døde efter at være blevet smittet med resistente MRSA-bakterier, der stammer fra svin, oplyser overlæge.

Tre danskere er døde som følge af infektioner med den resistente MRSA-bakterie, der stammer fra svin. Det oplyste en overlæge fra Odense Universitetshospital under en retssag tirsdag, skriver Ingeniøren.

»Fra mit eget hospital har jeg kendskab til en patient, der sidste år døde af en MRSA-infektion fra svin. Da jeg rapporterede dødsfaldet, spurgte jeg Statens Serum Institut, om der havde været andre tilfælde. Og det var der, et i 2012 og igen et året efter,« sagde overlæge på Odense Universitetshospital og professor i klinisk mikrobiologi på Syddansk Universitet Hans Jørn Kolmos ifølge Ingeniøren.

Han var tirsdag indkaldt som vidne ved retten i Aarhus i en sag om videregivelse af oplysninger om private forhold.

Sagen startede i 2010, da Sundhedsstyrelsen politianmeldte to journalister for at offentliggøre adresser på 12 svinefarme, som var inficeret med den smitsomme bakterie.

Overlæge Hans Jørn Kolmos understregede tirsdag, at det er »stærkt bekymrende«, at bakterien er sluppet ud i samfundet, og at de tre dødsfald alle er forårsaget af MRSA, selvom de pågældende personer ikke havde haft nogen kontakt til svin.