500 bilister havde brug for Falcks hjælp mandag morgen, og redningsmandskabet ruster sig til en travl dag. (Arkivfoto)
500 bilister havde brug for Falcks hjælp mandag morgen, og redningsmandskabet ruster sig til en travl dag. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger
Bilisterne havde store problemer med at komme på arbejde mandag morgen. Falck rykkede ud til omkring 500 bilister, som kørte i grøften eller sad fast i sneen.

I forhold til søndagens snestorm tegner mandagen til at blive noget mere afdæmpet rent vejrmæssigt.

Alligevel volder vintervejret stadig bilisterne store problemer, og Falck har haft travlt med at hjælpe folk på ret kurs igen.

- Det er en travl dag hos Falck. Firhjulstrækkerne er ude at køre, og vinterstøvlerne er spændt grundigt fast. Indtil videre har vi haft henvendelser fra i omegnen af 500 danske bilister, som har haft brug for vores hjælp.

Det fortæller pressechef hos Falck, Mikkel Andreas Beck, til bt.dk og tilføjer, at glatte veje og snedriver er det største problem.

 
GERMANY WEATHER


Snefygning


Snestorm i Aalborg


- Det største problem er folk, der kører fast i en snedrive eller som er kørt af vejbanen, og som simpelthen ikke kan komme fri igen. De har brug for en god rød Falck-bil til at komme og trække dem fri.

Derfor opfordrer han folk til at tage en skovl med i bilen og i det hele taget køre forsigtigt. Og ikke mindst: Tjekke vejrudsigtet før, man sætter sig bag rettet.

- Tjek de lokale vejrforhold via radio, tv eller på nettet. Der er god grund til at køre agtpågivende over hele landet i dag. Der er glatte veje over alt, siger Mikkel Andreas Beck.

Så en travl mandag morgen bliver højst sandsynlig også til en travl mandag eftermiddag, når fyraftens-myldretiden sætter ind.

- Vi regner med at få en travl formiddag. Hvordan eftermiddagen kommer til at se ud, når folk skal hjem fra arbejde, kommer an på, hvor meget det kommer til at fyge rundt omkring. Men uanset hvad, så regner vi med at få en travl dag hos Falck, understreger Mikkel Andreas Beck.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.