Sagen om den konservative folketingspolitiker Tom Behnkes forgyldning af direktøren for Rådet for Sikker Trafik tager nu en ny drejning.

Rådets forretningsudvalg har besluttet at kræve en del af de penge, som direktør Anders Rosbo har fået i løn, tilbagebetalt.

Det oplyser Rådet for Sikker Trafik i en pressemeddelelse.

- Forretningsudvalget har på et møde den 28. november 2012 taget Kammeradvokatens redegørelse til efterretning og har i forlængelse heraf indledt drøftelser med direktøren om tilbagebetaling af for meget erlagt honorar, udtaler næstformanden i Rådet for Sikker Trafik, Mogens Kjærgaard Møller.

Tidligere på måneden kom det frem, at Behnke på egen hånd og i strid med gældende regler har givet Anders Rosbo - der er tidligere konservativ kommunikationsrådgiver - lønforhøjelse, bonusordning og kontraktforlængelse uden først at orientere Justitsministeriet eller forretningsudvalget i rådet, sådan som dets vedtægter ellers foreskriver. Samlet blev det til en lønstigning på 27 procent over fire år.

Det blev kritiseret i en rapport fra Rigsrevisionen og fik siden Tom Behnke til at trække sig fra formandsposten.

Anders Rosbo har efterfølgende forklaret, at han ikke var opmærksom på, at formalia i forbindelse med hans lønforhandlinger ikke blev overholdt, og over for Berlingske Nyhedsbureau har han gjort det klart, at han skulle være parat til at genforhandle sine ansættelsesvilkår.

Det er en redegørelse fra Kammeradvokaten, der danner grundlag for kravet om tilbagebetaling af en del af Anders Rosbos løn. Hvor stort et beløb, der er tale om, ønsker Rådet for Sikker Trafik ikke at offentliggøre, da der er tale om en personalesag.

Berlingske Nyhedsbureau har forgæves forsøgt at indhente en kommentar fra Anders Rosbo.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.