På grund af signalarbejde vil flere S-togs-linjer udgå i den kommende uge.
På grund af signalarbejde vil flere S-togs-linjer udgå i den kommende uge. Foto: Foto: Simon Skipper

En ny arbejdsuge truer. For nogen er det første dag efter en uges dejlig vinterferie.

Men for rigtig mange af os kan den blive langt værre end frygtet. Mandag morgen er der nemlig udsigt til et regulært trafikkaos.

For dér går Banedanmark i gang med at udskifte til et nyt signal-system, og det vil få kæmpe indflydelse på hele S-togs nettet i Hovedstaden og på dele af Sjælland, hvor flere linjer helt vil udgå i en periode, mens andre kører med ændret køreplan.

At få sig et overblik over, om og hvordan man selv bliver ramt, er dog ikke den nemmeste opgave i verden.

Eneste relevante information man kan finde på Banedanmark hjemmeside, er således, at 'der kan komme mindre aflysninger i togtrafikken, når signalanlæggene skiftes ud,' står der.

Og DSB gør heller ikke meget for, at hjælpe pendlerne godt på vej. Dér skal man ind på kortet over sporarbejder, og klikke sig gennem de forskellige advarselstavler for at finde frem til, hvilke linjer der berøres.

Trafikinformationschef i DSB, Tony Bispeskov, mener dog, at man har gjort meget for at informere passagererne.

»Jeg synes, at vi i den forgangne uge har gjort en del. Meddelelsen er blevet kaldt ud på stationerne, hjemmesiderne er opdateret, vi har indrykket annoncer. Men der kan selvfølgelig være enkelte, som det ikke er gået op for,« siger han til bt.dk. og tvivler på, at passagererne vil opleve de helt store gener.

»Kaos er i hvert fald et ord, jeg nok ikke bruge. Men det er rigtigt, at der kører færre linjer. Baggrunden er, at Banedanmark implementerer det nye signalsystem på en del af S-togs-nettet, og det gør, at vi har været nødt til at aflyse nogle af togene, for til gengæld at køre med lange tog på de øvrige linjer, nemlig A, B og C, som så kommer til at køre hvert 10. minut linje,« siger Tony Bispeskov.

De 3 linjer som helt kommer til at udgå, er linje H, Bx og E.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra pendlerrepræsentant Lisa Sonesson, men til Lokalavisen Lyngby-Taarbæk har hun udtrykt sin bekymring for den kommende uges trafikkaos og bl.a. udtalt, at »med færre tog kommer der i myldretiden til at blive mast, hvor især børn og ældre er udsatte.«

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.