Lyt til artiklen

Al S-togstrafik mellem Østerport og Svanemøllen indstillet.

Kort efter klokken 09.00 tirsdag morgen blev et S-tog afsporet ved Nordhavn Station på Østerbro.

- Linje B er på vej mod Holte fra Nordhavn Station. Kort efter stationen påkører toget en skinne, som ligger på sporet, hvilket afsporer den forreste akse, siger Claus Christiansen, sektionschef i Banedanmark. Det er endnu uklart, hvordan ulykken præcist kunne ske, men det skal Havarikommissionen nu forsøge at klarlægge. 
 
- Der foregår noget sporarbejde ved nabosporet, så på en eller anden måde er der tabt en skinne, siger Claus Christiansen. 

Den tabte skinne, der er et større sporelement, vejer omkring 18 tons.
 
Da toget rammer elementet, hopper den forreste del af toget af skinnerne og lander ved siden af sporet. 

VED DU NOGET ELLER VAR DU MED TOGET? TIP BT PÅ 1929@BT.DK

Omkring 30 minutter efter ulykken var alle passagerne fra toget tilbage på Nordhavn Station, som ligger godt 400 meter fra ulykkestedet. Claus Christiansen oplyser, at én person er kørt på sygehuset med smerter i nakken, og at der ikke er meldinger om andre tilskadekomne.  
 
  

Nordhavn tog afsporet

VED DU NOGET ELLER VAR DU MED TOGET? TIP BT PÅ 1929@BT.DK- Jeg kan ikke forestille mig, at hastigheden har været særlig høj, da toget lige havde forladt stationen, siger Claus Christiansen.
 
Der kører i øjeblikket ingen S-tog mellem Østerport og Svanemøllen. DSB oplyser, at der i stedet sættes busser ind på strækningen. 

Omkring 200.000 togpassagerer forventes at blive påvirket af ulykken. De må resten af dagen væbne sig med en ekstra portion tålmodighed, men det forventes, at togene atter kører normalt onsdag. 

Opdateres løbende...