Det privatfly der styrtede ned ved Skrydstrup, ramte nogle træer under styrtet, men det kan slet ikke konkluderes, at det er årsagen til døds-styrtet.

Flere medier, herunder Ekstra Bladet, Danmarks Radio, TV2 og Jylland Posten citerer lørdag aften Havarikommisionen for, at dødsulykken ved Skrydstrup skyldes, at flyet ramte nogle træer.

Det er imidlertid ikke korrekt erfarer bt.dk.

- Jeg har lige talt med en af vores undersøgere på stedet, og der er tale om en misforståelse.Jørn Rasmussen har ganske rigtig sagt, at flyet har ramt nogle træer, men det kan slet ikke konkluderes, at det er det der er skyld i havariet. Det er alt for tidligt, at konkludere noget endnu, siger Martin Puggaard, der er chef for Havarikommisionen.

- Vi kan se, at flyet har ramt jorden med høj hastighed, fordi vragdelene er fordelt over et større område. Og så kan vi se, at flyet har ramt nogle træer på vej ned. Men det kan på ingen måde konkluderes, at det er træerne, der er skyld i havariet, understreger Havarikommisionens chef, Martin Puggaard.

Under det voldsomme styrt, der forvandlede flyet til en skrotbunke, blev en 37-årig passager så hårdt medtaget, at han døde af sine kvæstelser. 

Den 42-årige pilot blev også hårdt kvæstet og blev hurtigt fløjet med ambulance-helikopter til Odense Universitetshospital. Hans tilstand er uvis. Men politiet i syd og -sønderjylland oplyser, at hans tilstand er stabil.

Piloten er ellers en yderst erfaren pilot med mere end 11.000 timer i flyvebogen. Til daglig er han kaptajn hos Cimber Sterling, hvor han  flyver kommercielle passagerfly. Desuden har han erhvervs certifikat samt certifikat til helikopter.