Belal El-Khatib er islamist og antidemokrat. Nu får han statsborgerskab på dispensation. Belal El-Khatib har palæstinensiske rødder og sympatiserer åbenlyst med islamistiske og antidemokratiske holdninger.

I 2013 søgte han om dansk statsborgerskab, som blandt andet giver stemmeret, men hans ansøgning blev afvist, fordi han var på offentlig forsørgelse.

Siden fik han dispensation, og en godkendelse var på trapperne.

Læs også:

Lige indtil integrationsminister Inger Støjberg i løbet af denne uge foreslog at trække 2.500 statsborgerskabs-dispensationer tilbage. Pludselig var Belal El-Khatibs statsborgerskab i fare. Og i torsdags blev han interviewet i Politiken, hvor han klagede sin nød over, at han muligvis gik glip af statsborgerskabet.

Men nu er han alligevel sikker på at få sit statsborgerskab.

»Jeg synes, det er passende, at de mange statsborgere får lov til at beholde deres dispensation. Alt andet vil være udemokratisk og uværdigt,« siger Belal El-Khatib til BT.

Belal El-Khatib blev reddet af Liberal Alliance, der undlod at bakke op om integrationsminister Inger Støjbergs (V) stramninger.

’Vi er til grin’

De Konservatives Naser Khader er fortørnet over, at Belal El-Khatib nu får statsborgerskab. Han kalder ham for islamist og antidemokrat.

»Jeg forstår i første omgang ikke, hvorfor han søger om statsborgerskab, når han hader det danske samfunds værdier. Jeg synes ikke, typer som ham fortjener et dansk statsborgerskab. Vi er til grin, og det devaluerer det at få statsborgerskab,« siger Naser Khader til BT.

Læs også:

Han siger, at han også tidligere er stødt på Belal El-Khatib på islamistiske fora på nettet.

Og et kig på hans Facebook-side afslører da også, at Belal El-Khatib opfordrer muslimer til ikke at stemme til folketingsvalg, fordi politikerne ‘bekæmper og hader islam’.

Derudover bekender han sig til at være ‘Allahs slave’, han skriver støttende ord og deler en Hizb ut-Tahrir artikel, som kalder skiftende danske regeringers assimilationspolitik for ‘aggressiv og kulturimperialistisk’.

Læs også:

Og en Youtube-video med en prædiken fra den rabiate Masjid Al-Faruq-moské på Nørrebro – hvor en imam hylder de islamistiske værdier og åbent erklærer kamp imod de danske – får følgende ord på med på vejen: ‘Stærkt budskab’.

Bordet fanger

Liberal Alliances indfødsretsordfører Leif Mikkelsen vil ikke kommentere den konkrete sag, men holder fast i, at det var rigtigt at undsige regeringen i sagen om de 2.500 statsborgerskaber.

»Personligt er jeg uenig med ham og hans holdninger. Men det er det rigtige at give statsborgerskab, når der er sendt breve til folk om, at ansøgningerne er godkendt. Så trækker man det ikke tilbage uanset indholdet,« siger han.