Der er et generationsskifte på vej i en af de mest markante familier i den danske underholdningsbranche.

'Der er dem, der kalder ham Kongen af Bakken. I så fald er han nok den eneste konge, der går i træsko. 2015 har været et stort år for en af de helt store pengemænd og entrepenører i dansk underholdning, mangemillionæren Torben Pedersen.

Torben Træsko, som han kaldes i folkemunde, havde 30 års jubilæum i år som ejer af Cirkusrevyen. Dét endda i revyens 80 års jubilæumsår. Men det var den nye, store forlystelse på Bakken, Korsbæk, der var den helt store nyhed i dansk underholdning.

BT har mødt manden - der nu måske snarere burde kaldes Torben Skjern.

Han er så småt ved at gøre sig klar til et generationsskifte i Træsko-dynastiet.

På en kold decemberdag ligger Bakkens Korsbæk øde hen, de eneste gæster er sultne fugle. Men solen skinner, så at sige, i kontoret ovenover restauranten La Casa, hvor Torben Træsko Pedersen holder til sammen med Bakkens administration.

Der er gratis entre på Bakken. Derfor er det svært at aflæse, hvor mange flere end normalt der har taget bilen eller toget til Klampenborg for at gå i grisehandler Larsens fodspor i det nye Korsbæk.

»Det har været en større succes, end jeg havde turdet tro på. Vi ved, at omsætningen på Bakken er steget 23 pct. i år. Vi regner med en stigning i besøgstallet på Bakken på mellem 200- og 300.000 i år. Jeg går ud fra, at Korsbæk har smittet af på det samlede besøgstal,« siger Torben Pedersen.

Han har flere planer for Korsbæk. Opstramninger er på vej. Især ønsker publikum at møde flere fra det kendte og elskede persongalleri i Matador. Og så er der drømmen om at holde juleåbent med tilbud om julefrokoster på Postgaarden og Jernbanen, som en lokalplan indtil videre spærrer for.

Den 67-årige erhvervsmand har indtil videre investeret 116 mio. kr. i sin drøm. I samarbejde bl.a. med sin bank. Med et udtryk, der stammer fra en gammel revy hos Bakkens konkurrent Tivoli, håber han at tjene ind på gyngerne, hvad han måtte miste på karrusellen.

Tjent gode penge

»Det er rigtig mange penge. Jeg er ikke sikker på, at vi får det hele hjem. Men vi har 18 andre forretninger herude, som det smitter af på. Bare vi ikke sætter for meget til, skal det nok gå. Det løfter Bakken - og familien og jeg har været heldig i andre sammenhænge. Tjent gode penge. Så det er godt. Og selvom jeg kunne pensionere mig selv nu, har jeg det sådan, at mine penge skal blive på Bakken,« siger Torben Træsko Pedersen.

Han siger ’vi’. For Cirkusrevyen og Korsbæk m.m. er i virkeligheden et familieforetagende. 19 forretninger, inklusive revyen, ejes af Pedersen selv, og til dels af døtrene Sandra (27) og Linda (31) samt konen, Susanne Pedersen. Familien holder familiemøde hver mandag, hvor forretningen drøftes.

»Vi havde store diskussioner om ’Korsbæk’ i familien, inden vi gik i gang. Også efter. Da vi havde investeret 12 mio., sagde jeg til dem: ’så er det nu eller aldrig’. Mine døtre var bange for, at konceptet var for gammelt. Om yngre generationer ville kunne bruge det. Det er forståeligt. Jeg er vokset op med ’Matador’. Jeg ville ikke gå ind i det, uden mine døtre var med. De er med i den daglige drift, det er dem, der skal overtage det - gradvist - efter mig. Hvis de havde sagt nej, havde jeg ikke gjort det,« siger Torben Pedersen.

Familiemøde hver mandag

Torben Pedersen kom allerede dagligt på Bakken som dreng. Hans far arbejdede som tjener, bl.a. i Bakkens Hvile. Senere blev han og moderen restauratører.

Den 67-årige Torben Træsko og hans kone og to døtre holder familiemøde hver mandag, hvor forretningen drøftes.

»Jeg ved sgu ikke, hvornår jeg stopper. Så længe Lisbet og Ulf er der, er jeg der også. Mine børn vil gerne tage over, når jeg begynder at trække mig ud på sidelinjen. Men der er ingen tidshorisont. Jeg har solgt lidt af det fra til mine døtre. Vi har aldrig presset pigerne til at være med. Tværtimod har de uddannet sig og arbejdet i andre sammenhænge, før de kom her. Selvom jeg kunne pensionere mig selv nu, har jeg det sådan, at mine penge skal blive på Bakken,« siger Torben Træsko Pedersen.