Der var flere nuværende og tidligere danske toppolikere, som slog vejen forbi Harald Nielsens bisættelse tirsdag eftermiddag.

Det er ikke almindeligt, at en bisættelse af en dansk sportstjerne tiltrækker personer fra den ypperste top i dansk politik.

Men sådan var det ved bisættelsen af Harald Nielsen. Her flokkedes flere af de mest magtfulde danske politikere til for at sige farvel.

Læs også:

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mødte frem flankere af sine livvagter fra PET. Udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V) mødte op med sin kæreste. Derudover kom Folketingets formand Pia Kjærsgaard (DF), tidligere videnskabsminister Helge Sander (V) og Farums forhenværende borgmester Peter Brixtofte (V).

Det var ikke muligt for BT at få en kommentar fra Lars Løkke Rasmussen før eller efter bisættelsen, men udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg fortalte, at hun var kommet for at sige farvel til en mand, som hun holdt meget af.

fasfsa

»Jeg har kendt både Rudi og Harald i mange år. Det er et par fantastiske mennesker med nogle meget store hjerter. Derfor vil Harald også blive savnet og manglet af rigtig mange,« sagde Inger Støberg.

Hun fortalte, at hun sås privat med 'Guld-Harald' og Rudi Nielsen, men uden at komme ind på, hvordan venskabet var startet. Inger Støjberg er dog sikker på, at Harald Nielsens varme person nu vil leve videre gennem enken Rudi Nielsen.

»Han var jo en altfavnende person, og det er de begge to. Nu er der Rudi tilbage, og jeg er slet ikke i tvivl om, at hun fortsat vil være det varme, varme menneske, hun er,« sagde Inger Støjberg.

Pia Kjærsgaard var meget påvirket, da hun mødte op ved Skovshoved Kirke. Hun sås mange gange med Harald Nielsen og Rudi Nielsen ved forskellige begivenheder på Christiansborg og andre steder.

»Harald var et af de rareste, smilende og ordentlige mennesker. Jeg tror ikke, at man kan sige noget dårligt om ham,« sagde Pia Kjærsgaard og fortsatte:

»Vi kendte hinanden gennem mange sammenkomster, hvor vi mødte Rudi og Harald og altid havde det hyggeligt. Han var også så sød altid at komme til mine receptioner på Christiansborg sammen med Rudi. Vi har altid haft det hyggeligt. Det var bare et almindeligt fællesskab. Vi drøftede ikke politik,« sagde Pia Kjærsgaard.

Den tidligere videnskabsminister, Helge Sander, kendte Harald Nielsen fra tilbage i 1977, hvor de to sammen ville lave Danmarks første professionelle fodboldliga. Men DBU endte med at komme dem i forkøbet.

Tilbage står dog, at Harald Nielsens og Helge Sanders initiativ var med til en gang for alle at gøre op med amatørtanken i dansk elitefodbold.

»Harald var meget optaget af, at vi skulle have nogle bedre forhold. Han havde levet i Italien og oplevet professionel fodbold, som det var bedst. Det, synes han, var både skammeligt og ærgerligt, at vi ikke havde noget, der mindede om i Danmark. Det var han meget, meget optaget af,« sagde Helge Sander og tilføjede:

»Han blev meget glad (da det blev indført, red.), og jeg følte fra første gang, vi ringedes sammen i 1977, at vi var på bølgelænge, og siden da har vi haft utroligt mange gode år.«