Har du dét, der skal til for at blive en del af en hemmelig eliteenhed?’

Sådan spurgte Forsvarets Efterretningstjeneste i en stor hvervekampagne i foråret. Men det var ikke eventyrlystne soldater med hang til farlige og halsbrækkende missioner, de søgte. Det var hackere, fremtidens soldater, som skal kunne udvikle kommende cyber-våben.

De skal indgå i en ’særlig enhed, der har til opgave at skaffe sig adgang til lukkede netfora, it-systemer og computere’, som FE forklarer. ’Tjenestens hackerakademi er for dig, der har et særligt talent,’ lyder uddybningen.

Ifølge militæranalytiker Flemming Pradhan-Blach er hvervningen af disse ’blackhat-talenter’ - som de kaldes - et naturligt skridt på også den danske vej mod et bedre forsvar.

Men selvom den slags computernørder, hvis evner i andre sammenhænge kunne karakteriseres som kriminelle, bliver mere og mere efterspurgte indenfor den etablerede og statslige verden, mener han ikke, at denne nye type soldater nogensinde kommer til at stå alene.

»Der vil altid være brug for begge dele,« siger han.

Første hold er netop begyndt for få uger siden. Men hvor mange af disse cyber-soldater, som Danmark lige nu er ved at uddanne, er tophemmeligt.

Og ifølge FEs pressechef Peter Krab Nyby er det lige så tophemmeligt, hvor i landet det nystartede hackerakademi har adresse.

Omkring bordene sidder i hvert fald kun dem, der netop havde det særlige talent at kunne knække den kode, der var lagt ind i annoncen.

Forsvarets Efterretningstjeneste søgte i efteråret hackere, fremtidens soldater, som i femtiden skal kunne udvikle cyber-våben. Foto: Forsvarets Efterretningstjeneste
Forsvarets Efterretningstjeneste søgte i efteråret hackere, fremtidens soldater, som i femtiden skal kunne udvikle cyber-våben. Foto: Forsvarets Efterretningstjeneste
Vis mere