Se videoen foroven: Drabschef Jens Møller på pressemødet lørdag foran Politigården i København.

Fundet af Kim Walls hoved er så overvældende et bevis i sagen mod Peter Madsen, at han bør overveje at tilstå drab. Det vurderer forsvarsadvokat Mette Grith Stage til BT. Hun understreger, at hun ikke kender sagen i detaljer, men alene fra medierne, og at hun ikke kan vurdere, om Peter Madsen rent faktisk er skyldig i drab.

»Når Kim Walls hoved ikke bærer præg af stumpt vold, så er vi der, hvor man som forsvarer typisk vil tage en snak med sin klient om, at der er opstået en ny – alvorlig – udfordring for forsvaret, og i den forbindelse gøre ham opmærksom på muligheden for at sadle om og køre sagen som en tilståelsessag« siger Mette Grith Stage.

LÆS OGSÅ: Peter Madsens ven efter fund af hoved: 'Hvem er det egentlig, jeg har kendt?'

Peter Madsen har lige siden det første retsmøde i Københavns Byret forklaret, at Kim Wall døde på ubåden Nautilus som følge af en ulykke. Peter Madsen har forklaret, at Kim Wall fik ubådens tunge metalluge i hovedet og derefter faldt mere end fire meter ned i ubåden, hvor hun lå døende og stærkt blødende som følge af et kranietraume. Han forklarede desuden, at han herefter 'begravede hende til søs' i hel tilstand.

Siden har politiets undersøgelser vist, at Kim Wall blev parteret kort efter dødstidspunktet. Og nu viser det sig, at hendes kranie altså er intakt. Peter Madsens forklaring stemmer derfor ikke overens med politiets undersøgelser.

LÆS OGSÅ: Specialtrænede svenske 'lighunde' opsporede Kim Walls hoved

Mette Grith Stage understreger, at beslutningen om at køre en tilståelsessag altid i sidste ende er klientens egen. Hvis klienten fortsat vil nægte sig skyldig, skal man som forsvarer altid respektere det.

»Men i sager, hvor jeg føler, at beviserne mod min klient er overvældende, så er det jeg gør som regel, at jeg sætter mig ned med klienten og fremlægger muligheden for at føre en tilståelsessag. Jeg vil dog gerne understrege, at hvis min klient fastholder sin uskyld, så anbefaler jeg aldrig at tilstå. Man skal aldrig tilstå noget, som man ikke har gjort,« siger Mette Grith Stage.

Særligt uddannede »lighunde« er overlegne i forhold til al anden teknik, når det gælder om at finde noget, som ligger under vandoverfladen, forklarer svensk politi.
Særligt uddannede »lighunde« er overlegne i forhold til al anden teknik, når det gælder om at finde noget, som ligger under vandoverfladen, forklarer svensk politi. Foto: 50090 Johan Nilsson/TT
Vis mere

Hvis Peter Madsen skulle være skyldig i drab, og samtidig vælger at tilstå, kan han næppe få rabat på straffen.

»Til gengæld kan han komme hurtigere igennem systemet og slippe ud af varetægtsfængslingen. Det er meget belastende at sidde varetægtsfængslet,« siger Mette Grith Stage.

 

»Har du ikke prøvet at sidde overfor klienter, hvor du har vidst med dig selv, at de var skyldige, selvom de påstod det modsatte?«

»Jo, det har jeg jævnligt oplevet. Men det er spillets regler, når man er forsvarsadvokat. Man skal kæmpe lige ihærdigt for sin klient, selvom man tror han er skyldig. Jeg vil dog gerne sige, at det er yderst sjældent, at en person, som jeg selv tror er skyldig, rent faktisk går fri,« siger Mette Grith Stage.