Benny Bygballe mødte racerkøreren Tom Kristensen på en Shell-tank i Randers og fik en oplevelse, han sent glemmer.
Benny Bygballe mødte racerkøreren Tom Kristensen på en Shell-tank i Randers og fik en oplevelse, han sent glemmer. Foto: Privat

En frisk bemærkning endte med at give Benny Bygballe en oplevelse for livet, da racerkøreren Tom Kristensen uventet lod ham køre en tur i sin Audi.

Benny Bygballe kalder sig selv for en 'Audi-tosse', og mandag eftermiddag fik den tidligere taxachauffør sig en oplevelse, han sent vil glemme.

Det startede alt sammen med en frisk bemærkning. Den 59-årige var kørt ind på en Shell-station på Viborgvej i Randers, og han stod inde i kiosken, da han fik øje på et pragteksemplar af en Audi - en kridhvid Audi RS6, som Bygballe mener koster omkring to millioner kroner.

»Hvad så, din lille blærerøv, sikke en fin bil,« siger Benny Bygballe, før han har set, hvem der ejer bilen, forklarer han til BT.

Først da ser han, at det er racerkøreren Tom Kristensen, der sidder i bilen.

»Så siger jeg: 'Hold kæft, Tom - er det dig?',« lyder det fra en glad Bygballe, der har været taxachauffør i over 26 år, før tarmkræft tvang ham til at opgive jobbet for to år siden.

Andre læser også:

25-årige Stine: 'De voldtager mig på skift. Jeg ønsker dem alt ondt i verden'

13-årig pige døde udsultet i hytte: Nye detaljer afslører uhyggelige sidste minutter af hendes liv

De to mænd har mødt hinanden flere gange - blandt andet da Benny Bygballe var til kursus for taxachauffører i Jyllandsringen, hvor Tom Kristensen var instruktør.

»Dengang sagde han: 'Benny, hvis du bliver ved sådan, så bliver du verdensmester en dag,« fortæller Bygballe stolt.

Og den 48-årige racerkører kunne da også tydeligt huske ham, så de to mænd faldt snak, og da Kristensen var færdig med at tanke, kastede han nøglerne til Benny Bygballe:

»Han sagde: 'Tag en tur, så går jeg ind og får noget at spise,« siger Benny Bygballe. Og den opfordring behøvede taxachaufføren ikke at få to gange.

»Jeg kørte uden for byen og prøvede at accellerere fra 0 til 100. Det tog 3,5 sekund – man blev bare presset tilbage i sædet. Det var en oplevelse!,« fortæller han om den overraskende 'smuttur'.

Tom Kristensen er tilbage på Le Mans

Benny Bygballe har ellers også selv en Audi A6, som dog med hans egne ord slet ikke kan måle sig med Kristensens, som der kun findes få eksemplarer af i Danmark.

»Det er ikke noget, man prøver hver dag. Jeg er uheldbredeligt syg af kræft, men jeg glemte alt om smerterne og sygdommen i de 10 minutter, turen varede,« fortæller Benny Bygballe.

»Den 21. januar 2013 fik jeg at vide, at jeg havde tre måneder tilbage at leve i, men nu er der da gået et par år. Alene en tur i sådan en bil, så føler jeg, at jeg har et par ekstra år endnu,« lyder det begejstret fra Audi-entusiasten, der ellers døjer med smerter døgnet rundt.

Han fik også lejlighed til at tale kort med Tom Kristensen om sin sygdom, og han ønskede ham held og lykke fremover.

Andre læser også: Hun forudså 9/11 og global opvarmning: Her er hendes dystre profeti om 2016

Randers Amtsavis, der var de første til at skrive om det generøse biludlån, har forsøgt at få fat i Tom Kristensen, der dog var på vej til USA. Men hans højre hånd, Jan Würgler, bekræfter de to mænds møde:

»Han bekræftede hele historien med Benny, som vi i øvrigt en gang har kørt i taxa med. Han kørte Tom og mig fra Randers til Hobro, og der blev der også talt biler. Jeg husker ham tydeligt. Så det er altså ikke en tilfældig mand, Tom bare har givet sine bilnøgler til,« fortæller Jan Würgler til Randers Amtsavis.

»Og det glædede Tom meget, at Benny fik sig en stor oplevelse, det skulle jeg hilse at sige,« tilføjer han.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.