Muslimsk flertal i nordsjællandsk boligbestyrelse afliver områdets tradition om fælles juletræ

Beslutningen i Egedalsvænges afdelingsbestyrelse om ikke at bruge penge på et juletræ i år - på trods af at samme bestyrelse har brugt 60.000 kroner på at afholde en Eid-fest - har fået Tom Behnke, Folketingsmedlem for de Konservative, helt op i det røde felt.

For når et smalt muslimsk flertal i Egedalsvænges afdelingsbetyrelse siger nej til at bruge 5-7.000 kroner på et juletræ, men samtidig bevilliger 60.000 kroner til den muslimske Eid-fest, er det et forsøg på at udskifte danske traditioner med muslimske.

Det mener Tom Behnke, Folketingsmedlem for De Konservative.

- Hvor er det dog usmageligt og mangel på respekt for danske traditioner og dansk kulturarv, at et muslimsk flertal i en beboerforeningen i Kokkedal har slået julen ihjel. Tænk sig, at man gerne vil bruge mange tusind kroner på fejring af Eid, men ikke vil bruge nogle få kroner på et juletræ, skriver Tom Behnke på sin Facebook-profil.

En holdning, som han slår fast med syvtommersøm, da bt.dk fanger ham på mobiltelefonen.

- Det er jo dybt problematisk. Man misbruger simpelthen et smalt flertal til at fremherske muslimske idealer frem for danske traditioner. Det er mangel på respekt, at man helt bevidst undertrykker dansk kultur og traditioner på den måde, siger Tom Behnke til bt.dk.

Men når beslutningen er taget på demokratisk vis, er det så ikke en helt fair beslutning?

- Det her handler ikke om demokrati. Det handler om gensidig respekt. Jeg har for eksempel fuld respekt for muslimske traditioner som Eid. Det kan godt være, at jeg ikke selv deltager, men det er helt fint med mig, at muslimer fejrer deres højtid. Så skal man altså også have respekt for de danske traditioner, og det er det her jo ikke et udtryk for, når man undertrykker dansk kultur på den måde, siger Tom Behnke.