Hvis vinteren for alvor begynder at vise tænder i år, er DSB og Banedanmark forberedt, lover selskaberne.

Kalenderen er begyndt at tælle ned til vinterdage, og hvis de for alvor kommer til at byde på hårdt vintervejr, er DSB og Banedanmark forberedt på de udfordringer, som sne og kulde kan give togtrafikken. Det meddeler selskaberne i en pressemeddelelse.

- Får vi en hård vinter, kan der ligesom på vejene opstå forsinkelser på grund af sne, is og frost, men uanset vejret arbejder vi fokuseret på at få kunderne så godt frem som muligt, lyder det fra Jens Jørgen Hansen, trafikchef i Banedanmark.

Ifølge DSB og Banedanmark er sporskifterne er tjekket, togene er klar med sneposer og sandanlæg, og der er ekstra mandskab klar, hvis vinteren for alvor viser tænder, ligesom S-togenes såkaldte »anti-ice-anlæg« står klar til at holde togene fri for sne og is.

Banker vintervejret på med sne og frost i stor stil, vil der på daglige trafikmøder blive taget stilling til, om der skal reduceres i trafikken, og det vil de melde ud så hurtigt som muligt – og senest 24 timer før – via trafikinformation på stationerne, på nettet og mobilen, lyder det fra selskaberne.

- Hurtig og korrekt trafikinformation på skærmene, i højttalerne, på nettet og på mobilen er alfa og omega i en situation, hvor togene ikke kører som normalt, og netop trafikinformationen er et af fokuspunkterne i vores vinterberedskab, meddeler Tony Bispeskov trafikinformationschef i DSB.

Viser vejrudsigten, at der er sne eller frost på vej, er det dog altid en god ide at holde sig opdateret enten på Rejseplanen eller på DSBs eller Banedanmarks hjemmeside, lyder rådet fra selskaberne, der i december 2011 kunne glæde sig over at komme rigtig godt igennem trafikken i omkring juledagene efter midt december at måtte aflyse flere tog på grund af arbejdsnedlæggelse i DSB Vedligehold. Året før i julen 2010 var det meget hårde vintervej årsag til, at mange tog blev aflyst.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.