(Arkivfoto)
(Arkivfoto) Foto: Steffen Ortmann

Strejken i Banedanmark er slut, lyder det fra Dansk Jernbaneforbund. Strejken nåede ikke at få betydning for julens første rejsedag

Julerejsende landet over kan ånde lettet op. Efter godt to timers strejke har fejlretningspersonalet i Banedanmark genoptaget arbejdet.

Det bekræfter formanden for Dansk Jernbarneforbund, Henrik Hoby, over for Berlingske Nyhedsbureau.

- Jeg har været i dialog med medlemmerne og overtalt dem til at gå i arbejde igen. For os var det vigtigt at sikre, at juletrafikken ikke ville blive forstyrret, siger han.

- Til gengæld har vi arrangeret et møde med Banedanmark umiddelbart efter nytår, så vi kan få drøftet de problemer, som medlemmerne oplever. Det er blandt andet et spørgsmål om arbejdstid, fortæller Henrik Hoby.

Forbundsformanden har ikke overblik over, hvor mange Banedanmark-ansatte der nedlagde arbejdet. Strejken var landsdækkende, men ifølge Banedanmark nåede den ikke at påvirke driften.

- Vi har folk, der kan træde til ved fejlretning, og vi arbejder hårdt for, at passagererne bliver påvirket mindst muligt af denne overenskomststridige arbejdsnedlæggelse, udtalte administrerende direktør Jesper Hansen kort inden strejkens afslutning.

Ifølge Banedanmark går juletrafikken foreløbig godt. Kun på S-banen er der enkelte problemer, som ventes rettet inden for kort tid.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.