Randers Kommune burde ikke have fyret to pædagoger, som tidligere på måneden førte 17 børn over et trafikeret jernbaneterræn.

Det siger flere forældre til børn i Hobrovejens Skoles SFO nu til TV2 Østjylland.

Sagen om de to pædagogers adfærd skabte overskifter i hele landet, da en tilfældig borger 4. marts delte en videooptagelse af den omstridte jernbanekrydsning. For at skyde genvej på en gåtur førte pædagogerne flokken af børn hen over otte parallelle jernbanespor, hvor tog ofte kører 80 kilometer i timen. Det var uacceptabelt og udsatte børnene for fare, lød det dengang fra flere sider.

Siden har Randers Kommune behandlet sagen, og fredag førte det til fyringen af de to ansatte. Men det var for hård en straf, lyder det altså nu fra flere forældre.  En af dem er Zandra Albertsen, der er mor til ni-årige Signe, der går i Hobrovejens Skoles SFO.

-Jeg synes ikke, det er i orden. Jeg synes, de burde have haft en chance til, fordi de er så kompetente pædagoger, som de er. Børnene elsker dem, siger hun til TV2 Østjylland.

Zandra Albertsen er blot en i en gruppe af forældre, der forgæves har forsøgt at overtale kommunen til at give de to fyrede pædagoger en ekstra chance. Selvom gåturen over de trafikerede jernbanespor var uforsvarlig har hun og resten af gruppen fortsat tillid til de to.

-De har aldrig lavet fejl før, siger Zandra Albertsen.

Hos Randers Kommune vil skolechef Torben Bugge ikke fortælle om de præcise overvejelser, der ligger bag fyringerne, da der er tale om en personalesag. Han betegner sagen som ’rigtig træls’ og siger, at ansvarlige voksne generelt skal tage vare på børns liv.