Bestyrelsesmedlem Hans L. Hansen, advokat Jørgen Fjeldgaard og direktør Mogens Mortensen (set fra venstre) i samtale under orienteringsmødet for Tønder Banks aktionærer torsdag d. 8 november 2012 i Tønder Sports- og Fritidscenter.
Bestyrelsesmedlem Hans L. Hansen, advokat Jørgen Fjeldgaard og direktør Mogens Mortensen (set fra venstre) i samtale under orienteringsmødet for Tønder Banks aktionærer torsdag d. 8 november 2012 i Tønder Sports- og Fritidscenter. Foto: CLAUS FISKER

Tønder Banks ledelse vaskede hænder og kom ikke med nogen forklaring på krakket, lyder dommen fra de fremmødte aktionærer efter eftermiddagens orienteringsmøde.

Netop nu sidder den øverste ledelse på pinebænken, efter at de klokken 17 skulle stå ansigt til ansigt med de over 9000 aktionærer, der har mistet penge efter fredagens bankkrak.

Nu er det pressens tur til at udspørge den tidligere bestyrelse og direktør Mogens Mortensen.

- Det kan jeg ikke kommentere på, siger Mogens Mortensen igen og igen.

Sydbank overtager Tønder Bank

Et spørgsmål, der ellers presser sig på, er, hvordan Tønder Banks ledelse har kunnet været så uenig i Finanstilsynets vurdering af, at der skulle nedskrivninger på 300 millioner til. Tønder Bank mente selv, at 30 millioner var nok.

- Det er sådan, at vi har et syn på de her værdier. Og tilsynet har jo altså et andet syn. Pengene er ikke tabt. Det her er kommet lige så overraskende for os som for alle andre, det kan jeg garantere. Jeg har ikke flere kommentarer ud over, at vi har et andet syn på de værdier, svarede Mogens Mortensen.

Til spørgsmålet om, hvorvidt bankens ledelse kunne have handlet anderledes, er svaret fra ledelsen også klart.

- Vi sidder og funderer over, hvad vi skulle have gjort anderledes. Jeg kan ikke se, hvad vi skulle have gjort, lød det fra bestyrelsesformand Carsten Dinesen Andersen.

Tønder Bank holder aktionærmøde

Dommen fra salen lyder dog noget anderledes.

- De kom lidt let om ved det. Jeg følte, at de vaskede hænder. Man kan godt blive bange for, hvordan banker generelt håndterer ens penge fremover, siger aktionær Anne Nielsen efterfølgende til BT.

Hun har selv mistet 30.000 kroner, men hæfter sig mere ved den præst, der under orienteringsmødet var på talerstolen. Han har mistet 600.000 kroner.

- Det var penge, som var samlet ind via velgørenhed. Men ham gad ledelsen ikke engang svare, da han stillede spørgsmål, siger Anne Nielsen.

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.