Der mangler 24 millioner på kistebunden hos tøjkoncernen Butler-Richard, der driver modebutikkerne Butler, Loftet og Richard. Modekæden er dermed slået tilbage til start - og vil i løbet af året gå fra at være landsdækkende til nordjysk.

Seks butikker er allerede lukket, og i løbet af i 2017 vil der lukke to mere. Det har nemlig været nogle hårde år for tøjdronningen Helle Wagner, der står i spidsen for tøjbutikkerne Butler, Richard og Loftet.

Da modekæden oplevede mest succes, havde den 20 butikker landet over, men i dag er mange af de kendte butikker lukket ned. Og snart er de kun tilbage i Jylland, hvor Helle Wagners far, Sven Wagner, åbnede den første butik tilbage i 1971 i Aalborg.

I Børsen kalder Helle Wagner millionunderskuddet for 'pinligt'. Og til dagbladet fortæller hun, at en af årsagerne til det dårlige regnskab er fejlsatsninger.

»Det er en blanding af dårlig købmandskab, gammel dårligdom og lukning af butikker. Der er mange ting, der spiller ind, men desuagtet er det da ufatteligt ringe,« siger Helle Wagner til Børsen som forklaring på de røde tal.

Rekordunderskuddet på 24 millioner er for årsregnskabet i 2016-2017, men hvis man kigger på det samlede regnskab, er det igennem flere år gået dårligt for den nordjyske tøjdronning. For selvom der i det seneste regnskabsår er tabt 24 millioner, så skal tallet fordobles, hvis man ser på det samlede underskud. Siden år 2013 har koncernen tabt mere end 50 millioner kroner, så da Helle Wagner overtog driften af butikkerne i 2015, måtte hun punge ud for at redde de resterende butikker og købe sine partnere ud af firmaet.

I lyset af det massive underskud har Helle Wagner vurderet, at den største fejl for koncernen var at åbne på Fyn og Sjælland. Underskudsforretningen har nemlig betydet, at seks butikker har været nødt til at dreje nøglen om, og der i 2017 sker en fuldstændig tilbagetrækning til Nordjylland.

Hun har dog ikke givet op på at drive forretningen videre fra det nordjyske.

»Vi var på vej til at blive en kæde med fem forskellige koncepter, og det har slet ikke været vores intention. Vi er detailhandlere fra Nordjylland, og det skal vi blive ved med at være,« siger Helle Wagner til Børsen.

Udover de tre butikker Loftet, Richard og Butler, er Helle Wagner også ejer af mærkerne Clipper og Modström.