Politikens chefredaktør, Tøger Seidenfaden, kender kun navnet på en af de otte muslimske organisationer, han har sagt undskyld til, og den nævner intet om det indgåede forlig

Organisationen bag Muhammeds Efterkommere i Egypten ignorerer fuldkommen Politikens undskyldning for at have krænket profeten med sin gengivelse af Muhammed-tegningerne.

Den ene og klart største af de otte muslimske organisationer, som Politiken har indgået forlig med, er egyptiske Niqabat al-Ashraf, der repræsenterer cirka 70.000 af de i alt 94.923 efterkommere af Muhammed.

Til trods for at Politiken fredag slog nyheden stort op, og chefredaktør Tøger Seidenfaden udsendte pressemeddelelser på både dansk og engelsk, så er vigtigheden af forliget til at overse på Niqabat al-Ashrafs hjemmeside.

Medlem af kommunalbetyrelsen i Frederiksberg Ali Maktabi (S) har gennemlæst den arabiske hjemmeside, og selv om den søndag var blevet opdateret, så er forliget ikke nævnt med et eneste ord.

- Der står en nyhed om, at profeten har fødselsdag, og så er der en afstemning om, hvorvidt man er enig i Libyens leder Gaddafis opfordring til hellig krig mod Schweiz på grund af forbuddet mod byggeri af minareter. Forliget står ikke nævnt med et eneste ord, og det kan jo godt undre, siger Ali Maktabi.

Den arabisk-sprogede tv-station Al-Jazeera var hurtig til at bringe undskyldningen, uden at nævne at Politiken påberåbte sig retten til at trykke den famøse tegning igen. B.T. satte sig i går for at tjekke de syv andre organisationers hjemmesider for omtale af forliget, men da avisen i går kontaktede Tøger Seidenfaden, var han ikke klar over, hvad organisationerne hed. Han havde ellers på TV2 News om formiddagen kaldt de otte organisationer for meget respekterede.

- Det kan jeg simpelt hen ikke huske. Vi har skrevet det ene navn i avisen, så det må du slå op der, sagde chefredaktøren i går eftermiddags.

I Politiken står kun Niqabat al-Ashraf nævnt. Vi ringede Tøger Seidenfaden op igen.

Holdt møde på fornemt kontor

- Jeg ved, de har en fælles arabisk titel. Men hvad de enkeltvis hedder, det ved jeg ikke, forklarer Seidenfaden, der ti minutter senere ringer og siger, at han har fundet papiret, hvor der står, at de otte organisationer har fællesnavnet 'corpc unition kinsfolk home wolq'. Hvad det betyder, ved han dog ikke.

Er du ikke blevet brugt til et propaganda-stunt?

- Vi har holdt møde på et fornemt kontor i London, og advokaten Yamani er fra et meget stort advokatkontor. Det er professionelt og seriøst.

Hvad mener du om, at den største og eneste organisation, man kan få et navn på, ikke skriver et ord om forliget på sin hjemmeside?

- Det kræver, man ved noget om deres kommunikationsform på hjemmesiden. Hvis de kun indgik forliget for omtale, giver det jo ingen mening, at de ikke skriver noget på hjemmesiden.