To mænd er på forskellige tidspunkter i den netop overståede weekend blevet anholdt og sigtet for hærværk mod biler. Det afgørende bevis, der førte til deres anholdelse: deres skosåler.

Det skriver Stiften.

En 25-årig mand blev anholdt af politiet i Østjylland søndag morgen klokken 08.19. Det skete efter, et vidne havde set manden hoppe rundt på flere biler i Teglværksgade i det centrale Aarhus. Vidnet ringede til politiet, som hurtigt kom til stedet og fik fat i en person, som passede til vidnets beskrivelse.

Manden nægtede dog at have hoppet rundt på de parkerede biler, hvoraf flere havde fået buler og en enkelt en knust forrude, men så fik politiet en smart idé.

Der var nemlig fortsat dug på flere af de biler, der havde været udsat for hærværk. Og det gjorde det muligt for politiet at matche de skoaftryk, der var sat på bilerne, med mandens skosåler.

Og så blev manden anholdt og sigtet for hærværk.

Næsten en identisk historie udspillede sig under et døgn senere omkring klokken 01.00 natten til mandag. Denne gang var det i Gebauersgade i Aarhus C, at en mistænkelig mand blev set i en baggård til en ejendom.

Da politiet efter et opkald fra en beboer kom frem til stedet fandt de en 25-årig mand. Han havde ikke stjålet cykler fra ejendommen, som beboeren havde frygtet, men i stedet kunne politiet matche mandens skoaftryk til en siderude på en bil, hvor mandens skosål havde været.

Og derfor kunne politiet anholde og sigte manden for hærværk.