I Ringsted Outlet har Pomp de Lux en fysisk butik. Ellers foregår det meste salg over nettet eller ved 'home partys'.
I Ringsted Outlet har Pomp de Lux en fysisk butik. Ellers foregår det meste salg over nettet eller ved 'home partys'. Foto: Thomas Lekfeldt

Det var nærmest et eventyr værdigt, da to kvinder fik så stor succes med deres børnetøj, at det endte med at blive en massiv millionforretning. Men efter, at den ene af stifterne har forladt firmaet, er overskuddet faldet drastisk, skriver Børsen.

Nogle rynkede nok på næsen, da Pia Holten Møller og Marianne Hoffmann Dyrbøl tilbage i 2006 grundlagde en børnetøjsbutik, hvor målet var at sælge tøjet ved såkaldte ’home partys’, hvor sælgere tager rundt i private hjem, præsenterer tøjet og sælger. Mange forbinder nok den slags med de kendte køkkenplastiskbøtter ’Tupperware’.

Men for de to kvinder blev det grundstenen til en succes, som siden skulle vise sig at gøre dem til mangemilionærer. Deres børnetøjsmærke Pompdelux er nemlig blevet en gigantisk succes.

katvig

»Home shopping er velegnet til salg af børnetøj. Kvinderne mødes i fritiden, hvor de i ro og mag kan vælge det tøj, som passer til deres børn. Vi har kollektioner lige fra undertøj til overtøj, så de behøver kun at handle et sted frem for at skulle besøge flere forskellige butikker,« har den ene af stifterne, Marianne Hoffmann Dyrbøl, tidligere fortalt til finans.dk.

Efter nethandel for nogle år siden for alvor slog igennem, har Pompdelux også fået stor succes med at sælge over nettet. Og det har ført til eksplosiv vækst. Allerede i 2012 og 2013 kunne selskabet vise overskud på over 30 millioner kroner om året.

Men træerne vokser ind i himlen. Og ser man på det seneste regnskab er det bestemt ikke et, der vækker jubel.

sdfgfhhjk

Mens Pompdelux allerede i 2014 måtte se overskuddet svinde ind til lidt over 16 millioner kroner grundet store investeringer, så går det nu endnu værre.

Ifølge Børsen er overskuddet nemlig faldet i 2015/2016 med hele 62 procent fra 22 millioner kroner til kun 8,5 millioner kroner.

Det drastiske fald i overskuddet sker kort tid efter, at den ene af de to stiftere - Pia Holten Møller – har forladt selskabet.

Ifølge Børsen har Marianne Hoffmann, der nu er direktør i firmaet og eneejer af virksomheden, ikke haft lyst til at kommentere det voldsomme fald i overskuddet.

Teis Bruun

I årsrapporten giver hun dog udtryk for, at resultatet er utilfredsstillende. Hun forklarer det med, at Pompdelux har været igennem en restrukturering samt en flytning af domicil.

Flytningen var dog kun på nogle få kilometer fra det tidligere domicil i Tilst ved Aarhus.

Selskabet oplyser ikke sin omsætning, men bruttoresultatet er faldet med hele 30 procent fra 77 millioner kroner til 52 millioner kroner det seneste år.

Harald holstein Holsteinborg

Pia Holten Møller oplyser til Børsen, at der ikke var nogen dramatik forbundet med, at hun forlod sit livssværk.

»Jeg havde lyst til at prøve kræfter med andre ting, og det har indtil nu handlet om familien,« siger hun.

Pompdelux sælges i dag ikke kun i Danmark. Også Norge, Sverige, Finland, Holland, Tyskland, Schweiz og Østrig har fået øjnene op for det populære børnetøj.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.