Påtaler af to medarbejdere har skabt arbejdsnedlæggelse på Coops lagre, og det kommer til at skabe forsinkelser i dagligvaregiganten. Alle varer kan ikke nå at komme ud i butikkerne til tiden.

Dagligvarerne kommer ikke på hylderne til tiden i Coops forretninger Kvickly, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen, Fakta og Irma, efter at medarbejderne på tre af koncernens lagre har nedlagt arbejdet.

Selvom Coop har indsat nødberedskab på lagrene, kommer arbejdet til at gå langsommere, fortæller informationsdirektør i Coop, Jens Juul Nielsen.

»Vi har indkaldt medarbejdere fra hovedkontoret og butikkerne. Men det går lidt langsommere, og det betyder, at der er forsinkelser. Men varerne skal nok komme ud i løbet af weekenden,« siger Jens Juul Nielsen.

Nogle steder kommer varerne ud i butikkerne med nogle timers forsinkelse, men i andre butikker vil varer, der skulle ramme hylderne fredag, først komme frem lørdag. Det drejer sig primært om nonfood- og tørvarer.

Torsdag aften besluttede Coops lagermedarbejdere at strejke, da to medarbejdere fik en påtale af ledelsen. Medarbejderne var utilfredse med påtalen, og det medførte altså strejke. At en så relativt lille konflikt skulle medføre arbejdsnedlæggelse på Coops lagre i Albertslund, Hasselager og nonfoodlageret i Odense har overrasket Coops ledelse.

»Vi synes ikke, at det er i orden. En påtale er en meget mild straf,» siger Jens Juul Nielsen.

Hvad de to medarbejdere fik påtale for, vil Jens Juul Nielsen ikke svare på. Ledelsen sidder lige nu i møde med repræsentanter fra medarbejderstaben for at finde frem til en løsning. Den, forventer Jens Juul Nielsen, kommer i løbet af fredag formiddag. Medarbejderne fra Hasselager, som er det eneste af de tre lagre, som har friske varer, genoptog allerede arbejdet fredag morgen.

Coop har omkring 40.000 medarbejdere i hele organisationen. Ifølge Jens Juul Nielsen har »nogle hundrede« lagermedarbejdere nedlagt arbejdet. Koncernen omsætter for cirka 45 milliarder kroner årligt.