Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Tivoli satser millioner på russisk tema, som skubber Nissekøbing ud i kulden. Selv julemanden bliver russisk.

Løgkupler, klokkespil og fader frost. Tivoli i København sender den danske jul ud på sidelinjen, og rykker ind med en storstilet russisk satsning.

Det betyder et farvel til det blandt Tivoli-julebesøgende så velkendte Nissekøbing og goddag til en kæmpe russisk by, hvor en af attraktionerne er en Tivoli-udgave af St. Basil's Cathedral kendt fra den Røde Plads i Moskva med et 21 meter højt tårn med løgkupler og klokkespil.

Selv den traditionelle julemand må se sig henvist til bænken. Han bliver erstattet af den russiske udgave, Fader Frost, der i blålige og frostklare farver indtager kanen.

Tivoli håber, at det russiske tema bidrager til en fornyelse af Jul i Tivoli, som løber af stabelen for 18. gang og sikrer en stor fremgang i antallet af besøgende.

Turismeforsker Lise Lyck kalder det modigt, at Tivoli satser på noget andet end den danske jul.

- Julemand, nisser, juletræ, julemad, røde farver og julelys er faste bestanddele i den danske jul.

- Det er derfor dristigt og nyt, når Tivoli ud over dette vil skabe og berige sine besøgende med en oplevelse fra en fremmed juletradition, siger Lise Lyck fra Handelshøjskolen i København.

Tivoli fortæller, at det russiske tema har været undervejs i to år. Investeringen koster den gamle have knap 10 millioner kroner.

Hos turismeorganisationen Wonderful Copenhagen kan direktør Lars Bernhard Jørgensen knap får armene ned af ren begejstring.

Han mener, at med Tivolis nye initiativ får turisterne endnu flere grunde til at besøge hovedstaden i vintermånederne.

- I de senere år er der kommet flere store jule-krydstogtskibe til København, og for disse gæster står et besøg i Tivoli højt på listen. Med den nye juleattraktion vil Tivoli og København blive endnu mere attraktiv, siger Lars Bernhard Jørgensen.

Sidste år blev Jul i Tivoli besøgt af knap 800.000 gæster. Hvis man er fristet af den russiske jul, åbner Tivoli dørene fra den 11. november til den 30. december./ritzau/