Tina fra Hjørring på 28 år havde på grund af sin dårlige økonomi tilkaldt eksperterne fra TV3-programmet 'Luksusfælden'. Oprindeligt lød forklaringen på, at hun havde et kæmpe overforbrug af blandt andet junkfood og cola. Men nu viser det sig, at det hele - i hvert fald ifølge Tina - er løgn.

I programmet bliver det fortalt, Tina sidste år havde taget kviklån for 100.000 kroner og endte med en gæld, der lød på i alt 700.000 kroner. Tina levede derfor tæt på fattigdomsgrænsen.

I programmet lyder det også, at hun bruger 12.000 kroner om måneden på især junkfood og cola. Men Tina føler sig misforstået.

»Min eksmand havde et kæmpe misbrug, og al den junkfood og cola er et symbol på narkogæld. Jeg har også selv haft et misbrug, men det stoppede dengang, jeg fik et barn,« siger Tina og fortsætter.

»Jeg måtte tage en masse lån for ham, fordi han skyldte en masse penge væk. Folk kom og bankede ham på grund af hans gæld.«

Tina føler sig udstillet, da hun har modtaget en masse grimme kommentarer, efter programmet blev sendt.

»Det virker i programmet, som om jeg har voldsomt mange penge og lever i luksus. Jeg har levet for ingenting og haft det ad helvedes til de sidste mange år. Det er slet ikke den rigtige historie, der er kommet frem,« siger hun.

Eksperterne fra 'Luksusfælden' vidste dog ikke, at det var sådan hendes økonomi hang sammen, inden optagelserne begyndte. Hun valgte ikke at sige sandheden, fordi hun ikke ønskede at udstille sin eksmand i programmet.

»Jeg troede ikke, min økonomi var så slem. Så jeg havde bildt dem ind, at min gæld gik til mad og sådan,« siger Tina.

Men det gik hurtigt op for hende, at hun ikke kunne forklare den store gæld kun med mad.

»Eksperterne kaldte mig forkælet, og det gik mig på nerverne. Så jeg valgte at fortælle dem, hvordan det hele hang sammen,« siger den gældsramte kvinde.

Efter sandheden kom ud, fik hun at vide, at de ikke kan bruge hendes oplysninger om narko-gæld i programmet på grund af etiske årsager.

Efter programmet er kommet ud, har hun modtaget mange grimme kommentarer omkring hendes cola-forbrug.

Selvom Tina føler sig udstillet og misforstået, fortryder hun ikke sin deltagelse i programmet. Hun er fortsat glad for eksperternes hjælp.

»Jeg er ked af den måde, jeg er blevet udstillet på, og de mange grimme kommentarer, jeg får på Facebook. Men omvendt er der kommet styr på min økonomi nu. Og det var åbenbart det, der skulle til for, at jeg kunne få rettet op på det,« siger Tina.

BT har været i kontakt med MTG, der står bag tv-programmet Luksusfælden. Her bekræfter kommunikationsansvarlig Mette Barnes, at Tina oplyste om narkogælden.

»Tina sagde til slut i optagefasen, at hun også har haft nogle udgifter i forbindelse med sin eks-kæreste. Da eks-kæresten ikke er en del af programmet, og det var så sent i optagefasen, valgte vi ikke at inddrage det i programmet. Dette ændrer dog for så vidt ikke på det store dokumenterede forbrug, hun har haft til bl.a. cola og fastfood,« skriver Mette Barnes i en kommentar til BT.