Udvisningen af Marius Youbi, også kendt som 'superstudenten', har vakt forargelse og undren hos store dele af den danske befolkning, som nu kæmper for, at den 30-årige camerouner kan blive i Danmark.

Han har begået den forbrydelse at arbejde mere end de tilladte 15 timer om ugen som rengøringsassistent, så han kunne finansiere sit ingeniørstudie på Aarhus Universitet i Herning.

Han har fået tilnavnet 'superstudenten', da han med undtagelse af ét 7-tal udelukkende har fået 10- og 12-taller.

Idet Marius Youbi er fra Cameroun, er han studerende fra et såkaldt tredjeland. Af den årsag kan han ikke modtage SU og skal samtidig betale omkring 46.000 kr. for sin undervisning hvert semester.

Og nu har den forargelse, mange danskere tilsyneladende føler over, at den unge mand skal udvises af dén grund, medført, at der er blevet arrangeret en sympatidemonstration i Herning den 5. januar og startet en underskriftindsamlig.

Håbet er, at han kan få lov til at blive alligevel.

Frustration får folk til tasterne

Underskriftindsamlingen 'Lad Marius blive i Danmark' blev startet for fire dage siden og har i skrivende stund modtaget over 7.300 underskrifter.

På indsamlingens side på skrivunder.net er beskeden fra kvinden bag, Hanne Akua, til bl.a. udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg:

»Kan I med ro i sindet tillade at dette sker? Ikke mindst, tillade at det sker henover Jul og Nytår, hvor relevante instanser IKKE kan arbejde på sagen, og så alligevel sætte en dato d. 8.1.2016 for udvisning. Er det fair sagsbehandling?«

Dertil er der dukket et Facebook-opslag op, der sammenligner Marius Youbis udvisning med vaneforbryderen Gimi Levakovic, som slap for udvisning den 6. oktober i år, da hans dom blev afgjort i Østre Landsret.

Opslaget er 'liket' af næsten 30.000 mennesker, delt mere end 19.400 gange og kommenteret ivrigt.

Forfatteren bag, Jakob Fuglsang Petersen fra Skive, fortæller, at opslaget bunder i en en følelse af afmagt og forundring.

»Jeg synes, at det er en mærkelig måde, regeringen arbejder på. De gode mennesker kastes væk, imens de, der ødelægger landet, kan få lov at blive. Situationen har udviklet sig til at være latterlig, og det bliver bare værre og værre,« siger den 19-årige handelsskoleelev og blogger.

Marius Youbi skal forlade Danmark senest 8. januar 2016.