Lyt til artiklen

Den tidligere cykelrytter Bo Hamburger var blandt de kendte, som den mis- tænkte it-mand trak ulov-lige kreditkort-oplysnin-ger på. De to var skole-kammerater i Herlev

Den tidligere cykelstjerne Bo Hamburger har fået sin helt personlige vinkel på Se og Hør-skandalen. Den 45-årige it-mand, der er mistænkt for at have videresendt ulovlige kredit-oplysninger om kendte og kongelige til ugebladet, og Bo Hamburger er gamle klassekammerater.

Bo Hamburger er samtidig også en af de overvågede, og når cykelrytteren tænker tilbage på de år (2008-2012, red.), hvor den systematiske afluring af kreditkort fandt sted, husker han flere episoder, hvor Se og Hør-journalister pludselig dukkede op ud af det blå.

- Det undrede mig altid, hvordan de kunne finde mig, når jeg var i byen med mine venner. Men dengang troede jeg bare, at det var et rent tilfælde, siger Bo Hamburger.

At han nu ved, at det er hans tidligere klassekammerat BH, der afslørede, hvor cykelrytteren befandt sig, har Bo Hamburger ikke meget til overs for.

Et kæmpe fjols

- Jeg er virkelig skuffet over ham. Der er ikke så meget at sige. Han er et kæmpe fjols, siger Bo Hamburger, der i ti år gik i klasse med BH på Borgerdigeskolen i Herlev.

BH var ifølge Bo Hamburger ’klassens stille og nørdede dreng, som holdt sig gode venner med alle’.

- Han var en af dem, jeg så meget til gennem min skoletid. En virkelig fin og skarp fyr, siger Bo Hamburger, som også har haft kontakt til BH i de senere år.

Derfor er den tidligere cykelrytter også ked af at høre, at han er den såkaldte ’tys-tys-kilde’.

- Det overrasker mig helt vildt, at det er ham. Han var jo en af mine rigtig gode venner, da vi var børn. Jeg kan slet ikke forstå, hvordan han kunne finde på at gøre det, siger Bo Hamburger.

Karakterskift

Sidste gang, Bo Hamburger mødtes med BH, var til en klassefest for gamle elever for tre år siden. Og her havde han svært ved at genkende sin gamle ven.

- Han havde ændret sig en hel del. Han var blevet meget mere udadvendt og frisk, siger Bo Hamburger, og det undrede ham, at BH havde gennemgået et så markant karakterskift.

Efter de seneste dages afsløringer i BT om det nære forhold til Se og Hør-redaktionen giver stilskiftet pludselig mening.

En spraglet fyr

- Det får brikkerne til at falde på plads. I mine øjne var han jo lidt af en enspænder. En it-nørd, der hverken havde kæreste eller børn. Men til klassefesten var han pludselig blevet en spraglet fyr, fuld af selvtillid, siger Bo Hamburger.

Ifølge bogen ’Livet - det forbandede’ fik BH 10.000 skattefri kroner om måneden for at lække kreditoplysningerne fra Nets (tidl. PBS, red.). Derudover var han en hyppig gæst ved ugebladets arrangementer, hvor han havde mulighed for at komme tæt ind på livet af de kendte, som han åbenlyst var tiltrukket af.

BH kontaktede i går en advokat med henblik på at lade sig afhøre af politiet om sin rolle i Se og Hør-skandalen.