Inger Støjberg delte i den grad vandene i Danmark, da hun i et rødglødende Facebook-opslag delte et billede af islam-profeten Muhammed med en bombe i sin turban.

Opslaget har skabt både positiv opbakning til Inger Støjbergs mål med 'at kæmpe for ytringsfriheden', men også hadske reaktioner fra folk, der anklager hende for at træde på islam.

En af dem der bakker op er DFs næstformand, Søren Espersen, der på Twitter skriver: 'Helt rigtig reaktion på foragtelig kunst-censur, Inger Støjberg! Her er min foretrukne kaffekop...' med et billede af hans kaffekop med Muhammed på.

I det modsatte kor er den tidligere PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen, der skriver, 'at det er nemt at lege med andres sikkerhed, når man selv er beskyttet af PET'.

BT har talt med den tidligere PET-chef og nuværende ekspert hos TV 2 Frank Jensen, der giver sit bud på, hvad opslaget med Muhammed-tegningen kommer til at betyde for Inger Støjbergs sikkerhed.

»Inger Støjberg er i forevejen en truet person og har personbeskyttelse af PET. Men PET vil kigge på, hvilke følger dette giver. Om det skaber nogle bølger ude i verden. Men PET tjekker hver dag for efterdønninger af de oprindelige trykte Muhammed-tegninger, selv om det er så mange år siden. Det er ikke glemt,« siger han og skyder Hans Jørgen Bonnichsens præmis ned:

»Jeg tror også, hun havde gjort det, hvis ikke hun var beskyttet af PET. Kurt Westergaard blev det symbolske mål for Muhammed-tegningerne for Al Qaeda. Sammen med Jyllands Posten. De dagblade, der genoptrykte tegningerne igen, er ikke blevet lige så store mål, så jeg tror ikke, Inger Støjberg bliver et større mål, end hun er i forevejen,« siger han.

Inger Støjberg delte Muhammed-billedet i anledningen af, at Skovgaard Museet i Viborg på en ny udstilling om blasfemikunst, der åbner på fredag, har valgt ikke at udstille Kurt Westergaards tegninger. Hvilket Inger Støjberg er meget uening i.

Efter Jyllands-Posten 30. september 2005 trykte de 12 tegninger af profeten Muhammed som en kommentar til kunstneres selvcensur, udløste det en stor udenrigspolitisk krise.

Danske ambassader blev sat i brand, og danske varer blev boykottet i en række muslimske lande.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen siger til Ritzau, at han ikke selv ville dele et billede af Muhammed, men at det er fint, at andre gør det.

»Jeg er ikke stolt af nogen tegning. Jeg har ikke selv en Muhammed-tegning på min telefon. Men jeg er glad for, at vi lever i et land, hvor man kan have det,« siger han.

BT talte tidligere i dag med Inger Støjberg, der gerne vil have, at alle medier bragte tegningerne.

»Jeg synes det er ærgerligt, at alle medier ikke står vagt om vores ytringsfrihed ved at vise tegningerne. Hvis vi altid illustrerer det med noget andet, er det islamisterne, der vinder. Det skal de ikke,« siger hun.

Til det svarede BTs chefredaktør, Jens Grund:

»Jeg kan godt blive lidt træt af at se en minister definere ytringsfrihed som ytringspligt: At vi skal bringe hendes skrivebordsbillede fra iPad’en, fordi hun selv har bragt det på Facebook. Det minder mig lidt om antifascister, der hopper og råber, at alle andre, der ikke hopper, er nazister,« siger Jens Grund og fortsætter:

»Vi er i Danmark nødt til at komme ud over den situation, at den mere end 10 år gamle tegning af bomben i turbanen i medierne konstant gøres til et spørgsmål om ytringsfrihed eller ej. Ja, vi kan komme i en helt ekstraordinær situation, hvor vi igen bringer Muhammed-tegningerne, som satte ild i dele af Mellemøsten og har bragt folks liv i fare på Jyllands-Posten, men Inger Støjbergs baggrundsbillede på hendes iPad er ikke den ekstraordinære situation.«

Inger Støjbergs deling af Muhammedtegningen er også nået de internationale medier.

Både nyhedsbureauet Reuters, den amerikanske avis New York Times, russiske Russia Today og britiske Daily Mail samt The Independent har bragt historien om ministeren.

De fleste af medierne har brugt Reuters version af historien, der bærer overskriften:

'Dansk minister genpublicerer kontroversiel profet-tegning på Facebook.