I strid med reglerne bliver de 80 uledsagede asylbørn, der er anbragt på Børnecenter Tullebølle på Langeland, ikke altid talt op tre gange om dagen.

Det fortæller den tidligere - og nu bortviste - medarbejder Jan Thomsen til TV2/Fyn ovenpå flere sager med asylbørn fra centeret i centrum.

To unge asylansøgere, der er sigtet for voldtægt af en 16-årig pige, er blevet bortvist fra Børnecenter Tullebølle. Derudover bliver yderligere tre unge mænd bortvist, for at have befamlet en 16-årig pige i et område tæt på Langelandsfestivalen. Endelig var børn fra Tullebølle involveret i et masseslagsmål med deltagelse af over 100 børn, som startede under en fodboldkamp mod et andet asylcenter.

Ifølge reglerne skal de unge asylansøgere under 18 år tælles tre gange om dagen - morgen, middag og aften - men den kontrol smutter nogle gange ifølge Jan Thomsen.

Derfor kan der i nogle tilfælde gå 24 timer, hvor asylcentret ikke aner, hvor asylbørnene befinder sig, lyder kritikken fra den tidligere medarbejder.

Han blev i fredags bortvist fra asylcentret for at have skaffet sig adgang til fortrolige oplysninger om nogle af asylbørnene og videregivet oplysningerne til TV2/Fyn.

»Problemet er, at vi har ansvaret for dem, og her snakker vi om mindreårige. Det ligger i ordene ’uledsagede mindreårige’, at det er os, som har ansvaret for de drenge. Mod betaling fra udlændingestyrelsen har vi påtaget ansvaret for de drenge. Det er drenge, som kan døje med problemer med alkohol, stoffer eller opførsel over for kvinder i Danmark,« siger Jan Thomsen til TV2/Fyn.

Centrets driftschef Ulrik Pihl vil ikke afvise, at der kan være sket smuttere med optællingen, men han forsikrer, at det er yderst sjældent, at de unge ikke bliver optalt efter reglerne.