B.S. Christiansen tager TV 2-programmet 'Korpset' for alvorligt, når han mener, at danskerne bliver ført bag lyset ved at se tv-udsendelsen.

Sådan lyder kritikken fra den tidligere oberstløjtnant og chef for jægerkorpset Poul Dahl, efter B.S. Christiansen lørdag i Ekstra Bladet langede hårdt ud efter tv-programmet 'Korpset' og fortalte, at programmet i virkeligheden blot handlede om mænd, der gerne vil prøve sig selv af.

»Det er jo et program ligesom alle andre reality-programmer, hvor man på baggrund af erfaringer og oplevelser laver en tv-udsendelse, der er interessant at følge med i for mange mennesker. Mere er der ikke i det,« fortæller Poul Dahl til BT.

I programmet understreges det i introen, at deltagelsen ikke giver adgang til Jægerkoprset, ligesom at den nærmest mytiske elitesoldatsuddannelse ikke selv har ønsket at bidrage til programmets udforming. Det har derimod flere tidligere jægersoldater, heriblandt Thomas Ratschack, der ved hjælp af egne erfaringer sender deltagerne igennem en lang række prøvelser, der angiveligt minder om optagelsen til Jægerkorpset.

Og det er en sandhed med modifikationer, mener B.S Christiansen, der over for Ekstra Bladet påpeger, at der for deltagerne i programmet ikke er noget på spil i modsætning til, da han selv gennemgik optagelsen.

»Man havde en opgave for vores samfund og vores folk, det her er bare et show på bekostning af det, andre går og laver,« forklarer B.S. Christiansen til Ekstra Bladet og understreger, at det ikke har en 'skid' med at være jægersoldat at gøre.

Poul Dahl mener imidlertid, at der er flere af de ting, som deltagerne i ' Korpset' bliver udsat for, som minder om det, han selv gennemgik ved optagelsen til Jægerkorpset.

»Der er en fysisk udmattelsen, og de bliver udsat for noget ukendt, det blev man også i forbindelse med optagelsen til Jægerkorpset. Der er mange ting, der kan sammenlignes med det, der foregår i den rigtige optagelsesprøve, og det ved B.S. Christiansen også godt.«

B.S. anfægter blandt andet en episode i programmet, hvor deltagerne bliver overfaldet uventet, og han frygter derfor, at danskerne får en forkert opfattelse af Jægerkorpset.

»Jeg bliver faktisk ked af det. Det er heller ikke for sjov, når Jægerkorpset tager kæmpe afstand fra programmet. Vi risikerer, folk tror, at det er sådan, man bliver jægersoldat. At man står og får tæsk eller går rundt ude i vandet. Det er det overhovedet ikke. Man leder efter intelligente mennesker, der kan tænke selv,« siger han til Ekstra Bladet.

Poul Dahl mener imidlertid, at B.S. Christiansen strammer den, når han kalder det for tæsk og forklarer, at også det kan relateres til den rigtige optagelsesprøve. Her gennemgår man ifølge den tidligere oberstløjtnant nemlig en lignende øvelse, der kaldes 'combat survival'.

»Det er i virkeligheden bare god tv og god underholdning, og B.S. Christiansen tager det for alvorligt. Sådan nogen som ham og mig skal jo se sådan et program med helt andre briller. Det er jo også god reklame for både Forsvaret og Jægerkorpset.«

BT har forsøgt at få en kommentar fra B.S. Christiansen.

Andre læser også