Den tidligere topchef i DSB, Søren Eriksen. Foto: Casper Christoffersen/Scanpix 2012)
 Den tidligere topchef i DSB, Søren Eriksen. Foto: Casper Christoffersen/Scanpix 2012) Foto: Casper Christoffersen

Siden DR søndag aften afslørede, hvordan et samarbejde mellem DSB og PR-bureauet Waterfront havde til formål at lukke munden på den kritiske DSB-journalist, Lars Abild, har adskillige medier prøvet at få en kommentar fra den fra DSB's tidligere topchef Søren Eriksen. Dog uden held.

Først mandag aften valgte den tidligere chef at udtale sig. Det sker i en mail til Ritzau, skriver dr.dk.

Her bekræfter han samarbejdet mellem DSB og PR-bureauet, men han afviser al kendskab til, at samarbejdet indebar at holde en kritisk journalist beskæftiget med andre opgaver end at skrive om netop DSB, skriver dr.dk.

- Jeg kan bekræfte, at der i min tid som direktør hos DSB eksisterede et samarbejde mellem DSB og Waterfront, og at dette samarbejde efter det oplyste er fortsat herefter, skriver Søren Eriksen i mailen til Ritzau.

- Men jeg har på intet tidspunkt haft kendskab til, at der skulle have været indgået aftaler med Waterfront om, at de på DSB's vegne skulle ansætte Lars Abild med det formål at begrænse hans dækning af DSB, skriver Søren Eriksen, der i marts 2011 måtte trække sig som administrerende direktør efter en række skandaler.

Han skriver desuden, at han ikke har yderligere kommentarer, men at han gerne står til rådighed for den undersøgelse, der nu skal iværksættes. Ifølge Berlingske Nyhedsbureau har DSB bestilt en ekstern undersøgelse efter DR søndag afsløringer. Undersøgelsen skal varetages af det københavnske advokatfirma Bruun & Hjejle.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.