Thors ejer, Jette, var mødt op til onsdagens demonstration foran Hillerød politistation. Det samme var 60 andre.
Thors ejer, Jette, var mødt op til onsdagens demonstration foran Hillerød politistation. Det samme var 60 andre. Foto: Bax Lindhardt

Op mod 60 mennesker var onsdag ved middagstid mødt op foran Hillerød politistation for at demonstrere mod den planlagte aflivning af schæferhunden Thor kl 14. Også Thors ejer, Jette, var mødt op.

- Jeg er meget glad for, at alle de mennesker er dukket op. Jeg håber på, at de omstøder dommen, men som det ser ud nu, ser det håbløst ud, sagde Jette til bt.dks udsendte foran politistationen i Hillerød.

Hun fortalte, at hun var glad for det arbejde, den frivillige organisation Fair Dog havde lavet for hende i håb om at få omstødt dommen.

- Men jeg har fået besked fra Nordsjællands Politi om, at jeg ikke skal gøre mig forhåbninger om, at aflivningen bliver aflyst, fortsatte Jette, der havde sin søster og niece med som støtte.

Snakken blandt de fremmødte demonstranter gik på, hvor uretfærdigt det var, og at mange havde oplevet lignende episoder med deres egne hunde. Desuden var folk stærkt utilfredse med hundeloven, de mener er stærkt forældet.

- Den rammer rigtig mange mennesker, fordi der er mange, der får aflivet deres hunde på et spinkelt grundlag. Og hvis det skal være sådan her, vil jeg ikke have hund mere, fortalte Jette.

Thor bed i september sidste år en anden hund efter at være blevet forskrækket. Det resulterede i, at den anden hund skulle have lagt dræn ind og syes. Derfor blev biddet takseret som et skambid, hvilket er nok til at kunne aflive en hund for. Men ifølge dyreforeninger og -organisationer er der i Thors tilfælde ikke tale om skambid, da der nemt kan opstå bylder ved selv lette bid, hvilket gør, at dyrlægen skal skære i hundens hud og lægge dræn ind.

Blandt onsdagens demonstranter var også Diana Venbjerg og Sarah Øst. De hørte om den tirsdag aften, og Diana havde siddet oppe hele natten for at lave skilte.

- Hundeloven stemmer ikke overens med virkeligheden. Når en hund møder en anden hund kan der ske nogle ting. Hvis Thor havde angrebet, havde det selvfølgelig været en anden sag, fortalte Diana Venbjerg og blev bakket op af veninden Sarah Øst:

- Det er normal adfærd for både dyr og mennesker at markere sig, hvis man bliver forskrækket.

Når Thor efter planen aflives kl. 14, vil Jette, Jettes søster og Jettes niece være til stede ved Thors side.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.