Fredag den 1. juni dag blev cirka 2000 ansøgere testet i, om de ved nok om det danske samfund til at få dansk statsborgerskab.

Tag selv testen HER

Fredag klokken 13 blev indfødsretprøven afholdt på en række sprogskoler over hele landet. Prøven består af 40 spørgsmål, hvor 32 skal bestås, hvis man vil have dansk statsborgerskab.

Der bliver årligt afholdt to indfødsretsprøver på en lang række af landets sprogskoler. Deltagerne i prøven har tre kvarter til at udfylde prøven, som skal teste ansøgerne i danske samfundsforhold, dansk kultur og dansk historie.

Ét af de steder, hvor der i dag er afholdt indfødsretsprøve, er på Studieskolen i København, hvor cirka 100 ansøgere mødte op til prøven klokken 13. Leder Lars Skov har været med til at afholde prøven mange gange og beskriver det som enhver anden prøvesituation.

- Det er fuldstændig som at være til den teoretiske køreprøve. Ligesom til andre prøver er der et pensum. Har man læst pensum, er man færdig i løbet af tyve minutter. Har man ikke læst pensum, dumper man. Alle spørgsmål ligger inden for pensum bortset fra fem, som man kan svare på, hvis man har fulgt med, siger Lars Skov.

Han forklarer, at den store logistiske udfordring ved prøven er at få tjekket al legitimation ordentligt, så det er den rette person, der tager prøven.

- Vi forsøger at gøre det så afslappet som muligt, men vi bruger en hel del tid på at krydstjekke personnummer og billed-ID, så vi er sikre på, at det er den på billedet, der er mødt op til prøven, siger han.

Indfødsretsprøven blev indført under den borgerlige regering, tilbage i 2007, men i regeringsgrundlaget fra oktober 2011 hedder det, at prøven skal ændres. I december 2011 bestod 70,1 procent af ansøgerne indfødsretprøven.

Tag selv testen HER

Oplever du fejl i prøven, så skriv til internet@berlingske.dk - så retter vi op på det.Obs: Formuleringen af spørgsmålene og svarene er som de var til prøven, så dem kan vi naturligvis ikke ændre. Hilsen redaktionen.