____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Politikere på tværs af Folketinget er rystede og overvejer lovindgreb, efter at den terrordømte Abdullah Ali fra Vollsmose-sagen i et interview i dagens BT fortæller, at han støtter øksemanden, der ville dræbe Kurt Westergaard og gerne ser udsendte danske soldater komme hjem i kister.

37-årige Abdullah Ali, der egentligt er født René Andersen, før han konverterede til islam, blev i 2007 idømt fem års fængsel for at planlægge terrorangreb på bl.a. Folketinget, Jyllands-Posten og Nørreport Station. Men trods årene i fængsel har han stadig rabiate holdninger:

- Hvis øksemanden (der brød ind hos Kurt Westergaard og forsøgte at dræbe ham, red.) havde haft succes, så var det Guds vilje, der var sket. Han så det som en nødvendighed. Han er min bror i islam – derfor støtter jeg ham i det, han gjorde, siger Abdullah Ali i interviewet om, hvordan en dansk født mand kan ende som terrorist.

Abdullah Ali fortæller også, at han foretrækker, at de udsendte danske soldater kommer hjem i kister.

- Ja, det må jeg indrømme. Jeg har ikke nogen kærlighed til dem. Om de så ender på YouTube med deres hoved skåret af? Jeg er fuldstændig ligeglad, siger han.Formanden for Folketingets retsudvalg, SFs Karina Lorentzen er forfærdet over, at der er mennesker i Danmark med sådanne holdninger.

- Det er direkte skræmmende, at han har de holdninger – og slet ikke angrer, siger Karina Lorentzen til BT.

Også formanden for Folketingets integrationsudvalg, Trine Bramsen (S) tager afstand og vil nu tage udtalelserne op med justitsministeren.

- Det er helt uacceptabelt, at en person siger sådan om danske soldater. Derfor vil jeg spørge ministeren, om politiet har de redskaber, som de skal bruge, og om sådanne udtalelser skal være tilladt, siger hun.

Mens Dansk Folkepartis næstformand Peter Skaarup også vil have samme minister til at svare på om sådanne udtalelser er lovlige som reglerne er nu.

LÆS HELE INTERVIEWET MED ABDULLAH ALI I SØNDAGENS BT
. Køb adgang til e-avisen her.