Det Kongelige Teaters teaterchef, Erik Jacobsen, siger, at de holder rapporten om forholdene på balleten hemmelig, fordi den er fyldt med navne på kokainsniffende dansere. Det viser sig nu ikke at passe.

Den eneste navngivne person i den store rapport - der i øvrigt kun indeholder 32 linier om kokain - er balletmester Nikolaj Hübbe.

Alligevel gik teaterchef Erik Jacobsen søndag ud i Deadline på DR2 og sagde, hvorfor de holdt rapporten hemmelig:

- Den egner sig ikke til offentliggørelse. Den er jo personbåren, lød svaret fra Erik Jacobsen.

Læs også: Masser af kokain på balletten

Læs også: 19-årig tog kokain med Hübbe

Men teaterchefen kunne vel blot strege navnene over?

- Jo, men så står der ikke meget. Den handler jo om en masse medarbejdere på Det Kongelige Teater, lød teaterchefens forsvar.

Men forskeren bag rapporten fastslår, at der ikke står et eneste navn i rapporten udover balletmesterens. Alle de 55 dansere som har udtalt sig om forholdene på Det Kongelige Teaters ballet er anonyme.

- Jeg kan kun gentage, hvad jeg har sagt tidligere: Mit arbejde er baseret på fortrolighed og tillid, og jeg videregiver altid kun oplysninger på et generelt og anonymiseret niveau, siger Helle Hedegaard Hein, cand. merc. og ph.d., Copenhagen Business School.

Teatret har siden på alle mulige måder forsøgt at presse hende til at oplyse navnene på dansere med kokainproblemer. Uden held.

Erik Jacobsen har ingen kommentarer til bt.dk om sagen.