Det bliver koldt i Danmark de kommende dage.
Det bliver koldt i Danmark de kommende dage.

Se kortet: Så bidende koldt vil det føles i morgen

Længes du mod mildere vejr, skal du væbne dig med tålmodighed. Vintervejret varer nemlig ved, og det bringer ekstrem kulde med sig.

- Vi er meget tæt på at sende en advarsel ud om fare for nedkøling, fortæller Peter Tanev fra TV2 Vejret og fortæller, at resten af ugen byder på ekstrem kulde.

- I morgen eftermiddag begynder det at blæse op, og i Nordjylland hvor luften i atmosfæren er koldest, kan det føles som 15-20 minusgrader. Det er altså, hvad vi kalder, streng frost efter danske forhold.

Snebillede - allingåbro


Sne til jyderne


Men det er ikke bare i Nordjylland, at kulden for alvor tager fat de næste par dage. Natten til onsdag kan temperaturen risikere at falde helt ned til 15 minusgrader over det meste af landet, og de ekstreme kuldegrader ser ud til at vare ugen ud, fortæller Peter Tanev, der råder danskerne til at få tjekket op på haver og sommerhuse:

- Det er altså nu, man skal tage en halv fridag og tjekke, om der er lidt varme på i sommerhuset, og om krukkerne i haven kan klare kulden, for der bliver ekstremt koldt, og det kan altså forårsage skader, siger han.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.