Lørdag 9. januar mindedes familie og venner 32-årige Bjørn Frost, der tabte kampen mod leukæmi 2. januar. Her er det Bjørns mor, Alis, og niece, Victoria.
Lørdag 9. januar mindedes familie og venner 32-årige Bjørn Frost, der tabte kampen mod leukæmi 2. januar. Her er det Bjørns mor, Alis, og niece, Victoria. Foto: Michael Drost-Hansen

Forrige lørdag sov 32-årige Bjørn Frost stille ind på et hospice i Vejle. Kroppen kunne ikke mere efter flere måneders kamp med uhelbredelig leukæmi. I dag har familie og venner været samlet ved en rørende mindehøjtidelighed.

Bjørn Frost blev kendt, da han i maj måned valgte at fortælle om sit sygdomsforløb til Euroman, og siden da har tusindvis af danskere fulgt hans liv som kræftpatient på de sociale medier, hvor han hudløst ærligt har fortalt, hvordan det er at leve med cancer.

I første omgang var Bjørn Frost blevet raskmeldt fra sin aggresive leukæmi efter et intensivt kemoforløb og en knoglemarvstransplantation fra sin søster, men i sommer meldte den frygtelige sygdom sig på banen igen, og denne gang kunne lægerne og Bjørns egen krop ikke stille noget op.

»Nu er der ikke så meget at gøre. Jeg er ikke blevet erklæret terminal. Men det bliver næste skridt,« fortalte han åbenhjertigt på Facebook.

Helt til det sidste kæmpede han for at indfri sit løfte til niecen Victoria om at holde jul sammen. Et løfte han holdt . 2. januar kom den sidste opdatering på Twitter, som havde ligget og luret faretruende i horisonten gennem det meste af julemåneden:

»Imorges sagde vi farvel til min elskede bror. Information om mindehøjtidelighed kommer senere,« skrev Bjørns søster, Stine Lichtenstein Frost, på sin afdøde brors profil.

I eftermiddag har knap 200 af Bjørns nærmeste familie, venner og bekendte være forsamlet til en tårevædet mindehøjtidelighed i Horsens, ikke langt fra Horsens Fjord, hvor Bjørn Frost nød nogle af sine bedste stunder i løbet af sit alt for korte liv - når han susede over vandet på sit wakeboard.

Og den ukuelige Bjørn Frost havde inden sin død også nøje planlagt, hvordan han igen kunne komme tilbage på vandet. Det afslørede Bjørns far, Ole Frost, tydeligt berørt under mindehøjtideligheden.

»Bjørn ønskede at en del af asken skal i en urne og nedfældes på en kirkegård her i Horsens, men han ønskede også, at en del af hans aske bliver spredt ud over Horsens Fjord af de venner, som delte interessen for wakeboard med Bjørn,« fortalte Ole Frost.

Bjørn Frost tabte kampen med leukæmi d. 2. januar 2016. D. 9 januar afholdtes til stor mindehøjtidelighed for familie og de mange venner og bekendte på Scandic Hotel Bygholm Park i Horsens.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.