Havde gyldigt buskort - sad grædende tilbage i bussen

En kun syvårig dreng blev onsdag tilbageholdt af tre billetkontrollører og bedt om at holde sin kæft.

Der sidder i disse dage en noget fortørnet mor i den Midtsjællandske by Haslev.

Hendes kun syvårige dreng Magnus var onsdag på vej fra skole til fritidshjem, da han blev stoppet af to voksne Movia-kontrollører. Drengen skulle som den eneste blive tilbage i bussen, hvorefter de standhaftige kontrollører bad ham om at holde sin kæft, da de mente, at der var noget galt med drengens buskort.

Historien har i disse dage sin gang på Facebook, hvor flere hundrede danskere raser over situationen, og drengens mor Mette Fabricius Engel-Holm er mildest talt også oprørt over hændelsen.

På sin facebook-side skriver hun:

- MOVIA-jeg er vred! At lave kontrol i en bus KUN med små skolebørn, råbe af dem, tage deres buskort og give dem bøder-hvad f..... Bilder I jer ind. Mange af børnene, inklusiv min egen søn på 7 år, var i chok bagefter, græd og rystede og måtte trøstes i lang tid af de voksne på fritten. Magnus fik taget sit buskort-på trods af at fuldt gyldigt, blev kaldt diverse grimme ting og blev tilbageholdt i bussen ALENE med 3 kontrollører (der var to, red.) samt fik en bøde-hvad sker der lige?

Til BT fortæller Mette Fabricius Engel-Holm, at Magnus ikke længere tør tage med bussen.

- De har taget hans buskort, så fysisk kan han ikke tage bussen, men psykisk har han heller ikke lyst til det, for det har sat en skræk i livet på ham, fordi man ikke kan stole på de voksne der er der. Børnene har jo ikke pædagoger med frem og tilbage, så der er jo ikke nogen, der passer på dem.

Bussen er en almindelig rutebus, som bliver brugt til skolebuskørsel, og der er altid mange børn mellem 0. og 3. klasse med.

- Kontrollørerne har sagt hold kæft og andre ting, men min søn vil ikke fortælle, hvad der er blevet sagt, for han kan ikke lide at tale om det. De havde heller ikke spurgt, om de måtte se hans buskort, de har bare taget hans taske og taget buskortet fra ham. Da de når skolen, går børnene ud og han bliver alene holdt tilbage. Han er fuldstændig rystet, da han når op til fritidshjemmet, og sætter sig i garderoben. Han begynder at græde og gemmer sig i tøjet, og pædagogerne må gå ud og trøste ham. Han var helt færdig resten af dagen. Så det har været en meget grænseoverskridende oplevelse for ham, siger Mette Fabricius Engel-Holm.
Magnus far har ifølge Mette Fabricius Engel-Holm forsøgt at ringe til Movia, men kunne ikke få lov til at tale med de ansvarlige.

Movia valgte på deres Facebook-side i løbet af fredag at undskylde for hele hændelsen. De skriver:

- I medierne omtales en sag om en tilbageholdelse af en 7-årig skoledreng under en billetkontrol i Haslev onsdag. Der er sket en stor fejl fra Movias side og vi undskylder uforbeholdent til alle, der er berørte af sagen.

Hvad mener du om kontrollørernes opførsel? Deltag i debatten på BTs Facebook-side HER.