Banedanmark kan endnu ikke sige, hvornår der igen kører tog på sønderjysk jernbanestrækning efter togafsporing torsdag.

Der er sket omfattende skader på jernbanen, efter at et godstog torsdag eftermiddag kørte af sporet på strækningen ved Farris mellem Vamdrup og Vojens i Sønderjylland

Skaderne betyder, at togtrafikken på den enkeltsporede strækning mellem Vojens og Vamdrup er aflyst, og der er i stedet indsat busser.

Havarikommissionen har foretaget tekniske undersøgelser på stedet, og det står klart, at der er tale om omfattende skader på blandt andet banens sveller.

- Vi er nu i gang med arbejdet med at få godstoget fjernet fra sporerne, så vi kan få det fulde overblik over skaderne, men det er allerede tydeligt, at der er tale om massive skader over en lang strækning, siger Steen Kristensen, sporchef i Banedanmark.

Indtil videre er det uvist, hvornår der igen køres tog på strækningen.

- Svellerne over en banestrækning på op til syv kilometer er ødelagte, og der bliver derfor tale om et omfattende arbejde for at få sporet gjort klar til togdrift igen. Først når vi har det fulde overblik over, hvad det kræver at få udbedret skaderne, kan vi melde mere ud om, hvornår der igen forventes at køre gods- og passagertrafik på strækning, siger han.

Afsporingen betyder omfattende problemer - ikke kun for rejsende på strækningen, men også for godstrafikken fra Danmark til Tyskland. Banedanmark arbejder tæt sammen med tyske og svenske jernbaneselskaber om at finde alternative veje for godstransporterne.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.