Den syriske flygtning Eihab Ahmed havde hørt, at Ungarn ville blive det hårdeste land at komme igennem på rejsen til Sverige. Men det danske politi viste sig at være de værste. 'De behandlede os helt umenneskeligt,' mener han om ankomsten til Rødby.

Skodesigneren Eihab Ahmed var sammen med sin kone Rasha Ahmed og deres to døtre Nouran og Joslin med i den gruppe på mindst 700 flygtninge, som de seneste døgn er nået til den dansk-tyske grænse via internationale toge og busser fra Hamborg.

Klokken syv mandag morgen nåede de til Malmø med tog, hvor den svenske avis Sydsvenskan mødte familien.

Det var ifølge avisen en kamp for familien at komme over grænsen til Tyrkiet.

De blev yderligere bekymrede, da datteren Nouran brækkede sin fod, efter hun blev ramt af en bilist i den tyrkiske havneby Izmir.

Eihab Ahmed fortæller samtidig at han udmattet forsøgte at overbevise de to døtre om, at de var i sikre hænder under en mareridtsagtig bådtur til Grækenland på et skrøbeligt fartøj.

Det var psykisk stressende at komme igennem Ungarn, hvor truslen om at blive placeret i en flygtningelejr konstant hang over dem.

Men de blev konstant godt modtaget - både af andre flygtninge og forskellige myndigheder, siger Eihab Ahmed til Sydsvenskan. Indtil søndag aften hvor de nåede til Rødby med bus.

»Det danske politi var meget hårdhændede mod os. De lovede os en ting, men gjorde noget helt andet. Havde der ikke været journalister på stedet, der fulgte, hvad der skete, ved jeg ikke, hvad det danske politi havde gjort ved os,« siger han til Sydsvenskan.

Eihab Ahmed tilføjer, at han er dybt taknemmelig over for alle dem, der har hjulpet dem under den månedlange flugt, men at det danske politi viste sig fra en helt umenneskelig side.

Datteren Nouran viser smerte i ansigtet, når Eihab Ahmed tager sokken af for at vise sin brækkede fod til journalisten fra den svenske avis. Hun har haft gips på foden, siden familien var i Østrig.

»Derfor var det ikke menneskeligt, at dansk politi krævede, at vi skulle gå otte-ni kilometer for at komme videre. Vi havde hørt, at Ungarn var det værste land på vores rute. Men dansk politi var faktisk værre i deres adfærd,« tilføjer Eihab Ahmed.

Får mad og drikke

Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi har mandagen igennem været massivt til stede i Rødby Færgehavn. Mandag formiddag ankom to internationale tog fra Hamborg til Rødby med ca. 300 flygtninge.

Politiet oplyser, at flygtningegrupperne er fortsat nordpå til fods, efter de ankom til Rødby.

»Vi har valgt at følge grupperne tæt, så vi kan passe på dem i forhold til trafikken. Samtidig er mange af dem ved at blive rigtig trætte, og derfor er vi begyndt at samle dem op i nogle busser, hvor de får mad og drikke,« sagde politiinspektør Kim Kliver i en pressemeddelelse mandag eftermiddag.

Det har indtil videre ikke været muligt for BT at få en uddybende kommentar fra politiet om håndteringen af flygtningene.