Ved du mere om forholdene på sygehuset? Så tip os HER eller skriv til os på Facebook.

Sygehus Sønderjylland siger farvel til hele direktionen

Det oplyser Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

»Den 10. januar 2017 får Sygehus Sønderjylland ny konstitueret direktion. Det sker for at sikre sygehusets fortsatte udvikling med at forbedre kvaliteten i behandlingen men også for at sikre et godt og frugtbart samarbejde mellem ledelse og medarbejdere i kølvandet på de mange forandringer, sygehuset har været igennem de seneste år.«

Det drejer sig om administrerende direktør Finn Jensen, lægefaglig direktør Søren Aggestrup og sygeplejefaglig direktør Grete Kirketerp Nielsen, der alle fratræder.

Ifølge Jydske Vestkysten skyldes beslutningen, at mediet igennem en længere periode har afdækket uroligheder på sygehuset i form af fratrædelser, interne konflikter og et massivt arbejdspres, ligesom Region Danmark oplyser, at den negative omtale 'naturligvis også har påvirket sygehuset.'

På trods af alvorlige problemer, der ifølge Jydske Vestkysten har udviklet sig siden 2013, lykkedes det ikke den nu fratrådte direktion at løse problemerne, selv om man indførte en ny struktur. Siden er godt 20 klinikledere forsvundet fra sygehuset på grund af utilfredshed med forholdene.

Kort før jul gjorde medlemmer fra sundhedsudvalgets i Region Danmark det klart over for ledelsen hos Sygehus Sønderjylland, at de havde kort tid til at få rettet op på problemerne, skriver Jydske Vestkysten.

I pressemeddelelsen oplyser Region Syddanmark, at det bliver den tidligere direktør på Odense Universitets Hospital, Peter Fosgrau, der bliver konstitueret som administrerende sygehusdirektør Sygehus Sønderjylland.

»Når vi gennemfører en ændring i ledelsen nu, handler det om, at der er behov for friske kræfter og nye perspektiver for at bringe Sygehus Sønderjylland godt videre. Sygehus Sønderjylland er inde i en rivende udvikling, og det er nødvendigt at sætte et hold, der kan stå både for håndtering af aktuelle problemstillinger samt sikre den fremtidige udvikling af Sygehus Sønderjylland,« lyder det fra direktøren i Region Syddanmark, Jane Kraglund.

Bjarne Dahler-Eriksen, der kommer fra en stilling som ledende overlæge på Odense Universitets Hospital, konstitueres som lægefaglig direktør, mens  Eva Nielsen, der kommer fra en stilling som centerchef på Medicinsk center på Sygehus Sønderjylland, konstitueres som sygeplejefaglig direktør.