Interne dokumenter afslører, at Sydbank sandsynligvis har sorte penge placeret hos sit schweiziske datterselskab.

Den danske bank, Sydbank, har penge placeret i et schweizisk datterselskab, som skattemyndighederne ikke kender til. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Avisen har haft adgang til intern kommunikation fra Sydbank, hvor følgende fremgår:

'Der er givet mange sorte penge placeret i schweiziske banker - herunder SYCH (Sydbank Schweiz, red).

LÆS OGSÅ:

Ifølge Jyllands-Postens oplysninger har en norsk kunde i Sydbank en trecifret millionformue, men den og afkastet fra den er sandsynligvis ikke noget, som er indberettet til de norske skattemyndigheder. Og netop det faktum er banken bekendt med.

De schweiziske regler om bankhemmelighed gør bare, at det ikke er nødvendigt - i modsætningen til Danmark - at oplyse skattemyndighederne i kundernes hjemlande om deres formueforhold.

SYCHs kunder tæller blandt andre også danskere bosat i Danmark, selv om dette ikke er formålet, forklarer bankens chefjurist, Karin Sønderbæk.

- Formålet med banken i Schweiz var at tilbyde bankydelser og -produkter til formuende kunder, heriblandt danskere bosiddende uden for Danmark. Banken har ikke haft til formål at betjene kunder bosiddende i Danmark, men dette udelukker ikke, at der i et begrænset omfang er danske kunder, lyder det i et skriftligt svar fra Jyllands-Posten.

Til trods for at oplysningerne er overraskende oplyser Skat, at det ikke er en direkte overtrædelse af dansk lovgivning, at en skattely-bank også har danske kunder, men at det bliver det, hvis rådgivere anbefaler kunder at skjule penge.