Swingerklubber åbner i dag dørene for at komme eventuelle fordomme til livs. De næste 10 dage er der sex-fri arrangementer.

I dag begynder International Swingers Week 2011. 10 dage med åbent hus-arrangementer i landets swingerklubber.

Klubberne er sexfri, og alle er påklædte under arrangementerne, forsikres det, og det hele foregår på en måde, så alle kan være med. Under besøget kan man fornemme stemningen, se indretningen af klubben, samt deltage i rundvisninger og høre foredrag. Har man mod på mere, kan man blive i klubben og 'swinge' med om aftenen, men det er også tilladt at gå efter foredrag og rundvisning.

Det begyndte i spa-badet

International Swingers Week blev født under en samtale i spabadet i Swingerklubben Swingland i Ishøj i sommeren 2008. Idéen poppede op under en samtale mellem Jesper og Heidi Christensen, der ejer Swingerguiden.dk, og Pia Struck, der er seksualvejleder i København.

Snakken gik på, hvordan man kunne forbedre swingermiljøets omdømme. Når swingermiljøet havde en negativ klang i det omkring liggende samfund havde det, efter de i spabadet boblende, 'noget at gøre med alle de myter og fordomme folk havde om swingerne og swingerklubberne'. Derfor blev det besluttet at forsøge at afholde en swinger-uge hvor den almindelige befolkning kunne se swingerklubberne".

- Vi besluttede at afholde den første Internationale Swingers Week i uge 46 i midten af november, oplyser Jesper og Heidi Christensen.

Parret oplyser videre. at ugen blev valgt, fordi november i forvejen ikke er for tæt på hverken ferier eller julen. Det blev besluttet, at ugen skulle afholdes en gang årligt og vare 10. dage. Fra fredag i uge 45 til søndag i uge 46.

Seksuelle orgier kendes allerede fra antikken, men den første swinger-forening, som de kendes i dag, blev, ifølge swingerguiden.dk, dannet i USA i 1960. Og i løbet af de sexuelt frigjorte 60ere, dukkede der i løbet af de følgende år flere foreninger op over hele USA, godt hjulpet på vej af hippietiden og slagordet 'make love not war' og senere pornografiens frigivelse.

Seksuelt overført smitte truer

I 1977 åbnede Larry Levenson verdens første anerkendte swingerklub i New York, Plato´s Retreat, som fra starten blev en kæmpesucces, men måtte siden lukke ned af myndighederne på grund af frygten for AIDS-smitte.

Dokumentarfilmen 'American Swing' fortæller om swingerhistorien og om Larry Levenson og Plato´s Retreat.

I 1980´erne var sex med skiftene partnere uden kondom almindeligt, men brugen af præservativer blev på grund af risikoen for aids og anden seksuel overført smitte gjort obligatorisk.

Swinging foregår i kommercielle klubber eller i private foreninger og hjem. Det er en form for social sammenkomst, hvor sex spiller en rolle. For mange swingere er det sociale og kemien også vigtig. Nogle har f.eks. temaaftener, hvor man spiser sammen.

Alle aldre og samfundslag

I swingerklubberne risikerer man at møde mennesker fra alle samfundslag. I klubberne kommer mange forskellige mennesker. De yngste kan være 19-20 år og de ældste 65-70 år. Størstedelen af swingerne er dog mellem 30 og 55 år.

Det har altid været nemmere for singlekvinder og par at swinge end for singlemænd. I swingermiljøer er kvindelig biseksualitet accepteret, hvorimod mandlig biseksualitet kun kan udleves i enkelte klubber. En ekstra kvinde opfattes som et tilskud for begge parter i et par, hvorimod en singlemand kun er et tilskud for kvinderne.

Mange swingere frygter at møde en bekendt i swingerklubben. Skulle det ske er reglen, at man skal betragte sig selv som afsløret. På den anden side har man noget på hinanden. Noget, som den øvrige del af familien eller vennekredsen, ikke behøver at høre om.

På swingerguiden.dk er der gode råd til par, der vil begynde at swinge.

I 90´erne eksploderede antallet af klubber i Danmark og i dag ligger de fleste klubber i København og på Sjælland, men også på Fyn og i Jylland er der swingerklubber, og der er ligefrem tale om konkurrence imellem dem.

Luksusklubber i udlandet

I udlandet er klubberne væsentligt større og bedre udstyret end herhjemme. I lande som Tyskland, Holland, Østrig og Schweiz er der en masse klubber, hvor det ikke er unormalt at klubben har sauna, swimmingpool og dampbad. Frankrig, Spanien, Storbritannien og Belgien er ligeledes godt med. Endelig er der mange flotte klubber i USA, Asien og Australien.

I Holland og Tyskland skyder den ene luksusklub skyder op efter den anden. Det er allerede nu muligt at overnatte på swingerhotel i Holland eller tage på swingerferie til Frankrig. Her er hele hoteller og herregårde bygget op som swingerklubber.

Swingerklubber er stadigvæk et forholdsvist diskret begreb i Danmark. Det lavede Cirkusrevyen en sketch om i 2005.

Her er to klip fra Cirkusrevyens sketch


Andre læser også