En ny rapport fra Teknologisk Institut viser, at indeklimaet i Taastrup Svømmehal er så dårligt, at det kan være sundhedsskadeligt.

Det skriver Dagbladet Roskilde.

Personale og brugere af Taastrup Svømmehal har gennem en længere periode døjet med kvalme, hovedpine og irritation af luftvejene som følge af dårligt indeklima.

Nu bekræfter rapporten fra Teknologisk Institut, at der er alvorlige problemer med indeklimaet. Faktisk er de, ifølge FOA 1, som er den afdeling af fagforbundet, der organiserer området, 'de værste man nogensinde har oplevet'.

»Vi organiserer alle svømmehaller i København, og ingen steder har vi oplevet indeklimaproblemer, som har ført til så store gener for personalet. Det kan ikke være meningen, at man skal blive syg af at passe sit arbejde,« siger Ken Patrick Petterson, der er afdelingsformand i FOA 1.

Tre medarbejdere er blevet så syge af indeklimaet, at de har måttet henvises til udredning og behandling på Bispebjerg hospital, og adskillige svømmetrænere og svømmere har klaget over tilsvarende symptomer.

Delvist lukket

Høje Taastrup Kommune har erkendt, at der er problemer med ventilationssystemet i Taastrup Svømmehal.

Udfordringerne med systemet er størst om morgenen og formiddagen, og derfor har man valgt først at åbne svømmehallen klokken 12 på hverdage og klokken 10 i weekenden, indtil anlægget bliver repareret. Når reparationen skal ske, vil svømmehallen holde lukket i en periode på tre uger.

Hos FOA 1 er man helt uforstående overfor, at politikerne har valgt at holde svømmehallen delvist åben i stedet for at lukke svømmehallen helt, indtil problemerne er løst - særligt fordi at indeklimaet kan få alvorlige sundhedsmæssige konsekvenser for både personale og borgere, som benytter sig af svømmehallen.

I den periode, hvor Taastrup svømmehal er lukket, vil borgere blive henvist til at benytte Fløng Svømmehal, som ligger i Hedehusene.

Har man årskort eller månedskort til Taastrup Svømmehal, vil man kunne få dem forlænget, så brugerne ikke får udgifter på grund af lukningen.