Efter brandattentatet på Islamisk Trossamfund i søndags har flere danskere opfordret til nye angreb på lokalerne i København. Èn af dem er Svend Jeppesen, der står ved sine kommentarer.

“Jeg giver også gerne en dunk benzin”

Sådan skrev Facebook-brugeren Svend Jeppesen i en kommentar i gruppen ‘Nej Til Moskeer - Oprigtig’ som en reaktion på nyheden om, at Islamisk Trossamfunds lokaler i København i søndags blev forsøgt brændt ned.

Læs også:

I gruppen var han blot en blandt mange, som meldte sig klar til at give en hjælpende hånd - eller dunk benzin - med, hvis andre skulle få den idé at sætte ild til Islamisk Trossamfund. Enkelte er siden blevet politianmeldt, men da Radio 24/7 fanger Svend Jeppesen til en kommentar, står han først fast ved sin ytring.

»Jeg vil ikke brænde det af, men det var der andre, der ville, og det vil jeg da gerne støtte op om, for jeg vil ikke have dem (muslimerne, red.) i landet,« siger han til Radio 24/7.

Der kunne jo godt have været nogle i bygningen, som kunne være omkommet ved branden?

»Nåh, okay. Det er der jo ikke noget at gøre ved.«

Men muslimer er jo også mennesker.

»De opfører sig sgu ikke som mennesker alle sammen,« siger Svend Jeppesen.

Læs også:

Derefter går Svend Jeppesen med til, at man ikke kan skære alle muslimer over én kam.

»Det kan da godt være, det bare er noget, man lige fyrede af. Det kan da godt tænkes.«

Så du mener måske slet ikke det, som du skrev?

»Jo, jeg vil godt give en dunk benzin til ham, der ville aflevere en dunk benzin derinde. Det har jeg ikke noget imod,« lyder det.

Radio 24/7 har også talt med en anden fra gruppen, Søren Bomholt, om hans kommentarer. Hør interviewet her:

Læs også:

Gruppen, hvor kommentaren var skrevet i, er siden blevet lukket ned af Facebook, men genopstod natten til onsdag under navnet ‘Nej Til Moskeer - Oprigtigt’. Her opfordrer man nu medlemmerne til en pæn tone i debatten.

»Som altid vil dansk-hadende elementer øjeblikkeligt blive fjernet fra siden, da denne side er FOR Danmark, men samtidigt vil vi også bede vores læsere og debattører om at holde en forholdsvis pæn og sober tone, der ikke kan give anledning til, at dette kan misbruges af mørke kræfter til at volde siden ondt igen,« lyder det i et opslag.