Superstudenten fra Cameroun Mairus Youbi afsluttede i december sit sidste semester i Danmark med lutter 12-taller i sine tre sidste eksaminer - men det er med en bitter smag i munden.

Den 30-årige ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet i Herning, der på nær et enkelt 7-tal kun har 10- og 12-taller stående på sit karakterblad, blev den 11. december dømt til udvisning og skal forlade Danmark den 8. januar.

Men nu er der et lille håb for, at hans udvisning i hvert fald kan blive forsinket.

Mogens Jensen, næstformand i Socialdemokratiet, har ikke modtaget den fortrolige redegørelse om forløbet op til Marius Youbis udvisning fra integrationsminister Inger Støjberg, og hvis den ikke ligger på hans skrivebord, inden dagen er omme, vil han kræve at få fat udvisningen i bero.

»Det synes jeg jo klart er utilfredsstillende. Det her er en meget betændt sag,« siger han til DR Midt & Vest.

»Det optager en stor del af befolkningen og også flere partier i Folketinget. Jeg mener ikke, det er rimeligt, at man undlader at give Folketinget en redegørelse, inden man udviser Marius Youbi,« siger han til DR Midt & Vest.

»Og hvis man ikke kan give den i dag, så mener jeg, at Inger Støjberg som ansvarlig minister bør sørge for, at udvisningen bliver sat i bero, sådan at vi kan få opklaret, hvad de faktiske forhold er omkring den urimelige afgørelse, der er truffet i denne her sag,« siger han.

I aftes demonstrerede op mod 400 mennesker i Herning for at Marius skal have lov til at blive i Danmark. Hovedpersonen selv deltog også.

»Jeg har modtaget en masse opbakning fra folk, jeg ikke kender - blandt andet på Facebook. Men at se så mange mennesker i aften er det største, der er sket, siden det her startede,« sagde Marius Youbi til TV MIDTVEST.

»Jeg håber til det allersidste,« sagde han under demonstrationen.

Men over for DR Midt & Vest slår Inger Støjberg fast, at hun ikke kan gøre mere i sagen, der behandles af et uafhængigt nævn.

»Jeg kan faktisk godt forstå, at mange synes, at det kan virke urimeligt, når man ser på, at der er kriminelle, der kan blive i Danmark, fordi de er danske statsborgere eller har tilknytning hertil via børn,« siger Inger Støjberg med henvisning til den såkaldte sigøjnerboss Gimi Levakovic.

»Problemet med de her sager er bare, at der er et regelsæt, og det kan man ikke bare dispensere fra. Jeg må som minister ikke gå ind og blande mig i de her sager – så er jeg i hvert fald ikke minister mere,« siger Støjberg til DR Midt & Vest.

Efter nytår skulle Marius Youbi være begyndt i praktik på virksomheden KK Wind Solutions i Ikast, der nu må se langt efter den flittige camerouner.

Sammen med Aarhus Universitet forsøger virksomheden nu at finde en praktikplads til ham i en anden afdeling uden for Schengen i håbet om, han vil kunne færdiggøre sit studie og skrive elektronikingeniør på sit CV i 2017.