Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

DR-bestyrelsesmedlemmet Katrine Winkel Holm blev så oprevet over Martin Krasniks spørgsmål til islam-kritikeren Lars Hedegaard, at hun ringede til studieværten, inden programmet overhovedet var blevet sendt. DRs bestyrelsesformand finder det betænkeligt.

Interviewet med Hedegaard, der overlevede et attentatforsøg i sidste måned, blev optaget 11. marts, men blev først sendt i søndags. Alligevel vidste Winkel Holm besked om de nærgående spørgsmål allerede 12. marts, hvor hun ringede til Martin Krasnik.- Jeg kan bekræfte, at hun ringede op allerede næste morgen og var meget kritisk over for interviewet, siger Krasnik om Winkel Holm, der ligesom Hedegaard er medlem af Trykkefrihedsselskabet.

Mener ikke det er relevant

Katrine Winkel Holm bekræfter over for BT, at hun ringede til Krasnik, men vil ikke fortælle, hvad hendes ærinde var:

- Det er ikke noget, der angår dig. Det har jeg ikke lyst til at svare på. Jeg refererer ikke fra personlige samtaler. Det er meget udramatisk, og jeg kan ikke se, at det er relevant.

BT har imidlertid talt med en DR-kilde, der siger, at Krasnik ’blev skældt kraftigt ud’, og at Katrine Winkel Holm var meget vred over interviewet med vennen Lars Hedegaard.Ifølge BTs oplysninger fik DRs nyhedschef, Ulrik Haagerup også et opkald fra Winkel Holm, men det ønsker ingen af parterne at udtale sig om.

- Hvad jeg har af professionelle samtaler med Ulrik Haagerup, det er fortroligt, siger Winkel Holm, der er uddannet cand. theol og er datter af Dansk Folkeparti-profilen Søren Krarup.

DRs bestyrelsesformand, Michael Christiansen, mener, at bestyrelsesmedlemmer hverken skal drøfte kritik med nyhedschefer eller andre medarbejdere:

Meget politiske medlemmer

- Jeg kender ikke sagen. Men helt generelt er det ikke i orden, at bestyrelsesmedlemmer henvender sig med kritik til medarbejdere i organisationen. Heller ikke til nyhedschefen. Nu er nogle af medlemmerne jo meget politiske mennesker, og har flere kasketter på. Så vidt jeg husker, er Winkel Holm også medlem af Trykkefrihedsselskabet, men hvis hun henvender sig som bestyrelsesmedlem, er det ikke i orden.

Men tror du, at DRs medarbejdere kan skelne, hvis hun bare præsenterer sig ved navn?


- Det er nok svært at skille ad, og derfor skal man også udvise den største varsomhed. Man skal hele tiden huske på, at man som bestyrelsesmedlem har et særligt ansvar. Det gælder også for mig.

Politiet har stadig ingen afgørende spor i sagen om, hvem det var, der forsøgte at skyde Lars Hedegaard i hans trappeopgang på Frederiksberg 5. februar.

Andre læser også