Den studenterpolitiske bevægelse »Et andet universitet« vil have ledelsen på Aarhus Universitet til at trække sigtelserne tilbage mod 19 demonstrerende studerende, efter Østjyllands Politi onsdag ryddede en blokade på universitetet.

De studerende fra gruppen »Et andet universitet« skyder med skarpt mod ledelsen på Aarhus Universitet, efter rektoratet onsdag valgte at tilkalde Østjyllands Politi, som fjernede en gruppe studerende, der blokerede et lokale på Aarhus Universitet, så medlemmerne af regeringens kvalitetsudvalg ikke kunne komme ind.

I alt er 19 studerende blevet sigtet for husfredskrænkelse, og studentergrupperingen mener, det er fuldstændig uacceptabelt, at universitetsledelsen vælger at modarbejde universitetets frie debat i stedet for regeringens reformer.

»Et andet universitet« opfordrer derfor alle personer, foreninger og organisationer til at tage kontakt til rektoratet og bede dem trække sigtelserne mod de 19 demonstranter tilbage.

»Ledelsen kunne have valgt blot at lade politiet rydde blokaden i ro og orden, men valgte i stedet at anmelde og opretholde sigtelsen imod de studerende, der nu står til bøde og plet på straffeattesten,« siger gruppens talsperson, Esben Bøgh Sørensen, i en pressemeddelelse og fortsætter:

»Vi vil derfor på det kraftigste opfordre ledelsen til at trække sigtelsen mod de 19 studerende tilbage. Vi opfordrer også alle andre personer, organisationer, foreninger og partier til at kritisere ledelsens forkerte og hårde håndtering af en ellers fredelig og rolig protest, samt at lægge pres på ledelsen for at trække sigtelsen tilbage,« siger Esben Bøgh Sørensen.

Et andet universitet er utilfreds med regerings uddannelsespolitik og kræver både fremdriftsreformen samt dimensioneringsmodellen rullet tilbage. Natten til tirsdag fjernede Østjyllands Politi også en gruppe demonstranter fra Aarhus Universitet, hvor de siden onsdag i sidste uge havde blokeret rektoratet.

Den studenterpolitiske bevægelse har tidligere givet udtryk for, at man ikke vil lade kritikken mod regeringen eller universitetsledelsen forstumme, blot fordi politiet er blevet involveret i de seneste aktioner.