Jeg er træt af at få at vide, at jeg ikke kan kalde mig fattig – fordi jeg selv har valgt det liv, jeg lever.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Sådan skriver 22-årige Sofie V. Jensen et i debatindlæg i Politiken.

Hun er dødtræt af, at hun som studerende på SU ikke oplever forståelse for sin begrænsede økonomiske situation, som hun selv betegner som fattigdom.

LÆS OGSÅ: 

- Det er ikke, fordi jeg har brug for østers og champagne (ikke engang til nytår), og det er heller ikke, fordi jeg ikke har en seng at sove i om natten – og det er ikke, fordi jeg vil lyde utaknemmelig. Det er bare, fordi jeg er så træt af at måtte kæmpe for retten til at kalde mig fattig, starter hun sit debatindlæg i Politiken.



Sofie V.Jensen mener, at omverdenen nægter at forstå, at som studerende har man meget få midler at gøre godt med, og derfor må sige nej til mange ting.

- Jeg er træt af at vågne med koldsved og hjertebanken om morgenen ved tanken om, at det er 1. januar, og at jeg allerede har et rådighedsbeløb på under 1.000 kr. til resten af måneden. Blandt andet fordi der i julen, ikke engang inden for familiens rammer, tages hensyn til, at studerende ingen penge har, skriver Sofie V. Jensen, der til daglig læser på det samfundsvidenskabelige internationale basisstudium på Roskilde Universitet.

HAR SIGNE V. JENSEN RET I, AT HUN ER FATTIG? DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN

Debatten om fattigdom startede, da Liberal Alliances Joachim B.Olsen i efteråret på Facebook skrev, at han brækkede sig over politikere, der talte om fattigdom i Danmark. Det fik SF´s socialordfører, Özlem Cekic, til at tage den tidligere kuglestøder med ud til 'Carina', der bor alene med sin søn. Med 15.700 kr. udbetalt i offentlige ydelser om måneden mente SF'eren, at Carina var  fattig.

Det trak hun senere tilbage med undskyldningen om, at hun ikke havde tjekket hendes budget ordentligt igennem, og siden har regeringen talt om gennemgribende reformer af kontanthjælpen og skattesystemet, så det for alle danskere økonomisk kan betale sig at arbejde.



Sofie V. Jensen forklarer, at hun er tvunget til at tage et studiejob. Alligevel har tilværelsen - ifølge hende selv - som studerende store konsekvenser. Hun beskriver, hvordan hun bl.a. ikke har råd til sund kost, og derfor ofte er træt. Der er ikke råd til p-piller og vitamintilskud, ligesom der heller ikke er råd til at tage en øl med vennerne i ny og næ.

Det har fået hende til at tage et SU-lån, hvor der allerede er lånt 100.000 kr.

- Mig og min økonomi kan ikke følge med! Hvad blev der af sammenskudsgilde og medbragt alkohol fra Fakta? slutter hun sit debatindlæg.

  

Hvad mener du? Har Sofie V. Jensen ret i, at hun er fattig? Deltag i debatten herunder: