Har du oplevet noget lignende på dit gymnasium og/ eller har du blade fra et af de pågældende gymnasier, så vil bt.dk meget gerne tale med dig. Skriv til journalist Silla Bakalus på silb@bt.dk eller sms til 1929.

Nøgenstrip foran hele skolen, fremvisning af en sexvideo med to elever til en morgensamling, og sladderblade der oplyser, hvem der har mistet deres mødomme. Skandalesagerne hober sig op på de danske gymnasier.

Mange husker nok tilbage på deres gymnasietid som en tid med fest, farver og en masse lektier. Men for nogle af de nyere studenter vil tiden nok også blive husket for nogle grænseoverskridende hændelser.

De senere år har nemlig budt på en række skandalesager på de danske gymnasier – som i flere tilfælde overskrider selv den vildeste fantasi. Bt.dk har her lavet en liste over de seneste års sex-skandaler på gymnasier:

2003 – Gl. Hellerup Gymnasium

To piger havde glemt en cd med nøgenbilleder af dem selv i en af skolens computere. To drenge fandt cd-rom’en og uploadede de over 100 stærkt pornografiske billeder på nettet. Ifølge dr.dk blev de to drenge efterfølgende politianmeldt, hvorefter pigerne fik tilkendt erstatning.

2007 – Silkeborg Gymnasium

En årlig bordkapringskonkurrence løb helt af sporet i 2007 på Silkeborg Gymnasium. Konkurrencen, hvor første- og andenårseleverne skulle kæmpe om de bedste pladser i kantinen, havde forskellige kategorier som blandt andet strip.

Og i forsøget på at få de bedste pladser gik én klasse langt over grænsen. Mens eleverne normalt kun plejede at smide lidt af tøjet, valgte flere fra klassen simpelthen at smide alt tøjet.

Episoden blev yderligere krydret med, at seancen blev filmet og senere lagt ud på you tube, hvilket førte til, at flere piger ufrivilligt blev eksponeret.

Lærerne, der var dommere i konkurrencen, greb ikke ind overfor stripshowet før piger med bare bryster begyndte at smøre sig selv og hinanden ind i flødeskum og babyolie.

Den sene indgriben fik blandt andet Venstres Ellen Trane Nørby til at komme med følgende kritik til Ritzau.

»Jeg synes, det er rystende, at lærerne ikke viser sig som voksne mennesker, der lever op til deres ansvar.«

Gynasieskolernes lærerforening bakkede dog lærerne op.

 

Et uddrag fra Gl. Hellerup Gymnasiums sladderblad »Mosquito«.
Et uddrag fra Gl. Hellerup Gymnasiums sladderblad »Mosquito«. Foto: Facebook / Simon Andersen
Vis mere

 

Maj 2012 – Gl. Hellerup Gymnasium

Ved en morgensamling, der skulle have været en hyggelig afslutning for 3. g’erne, blev den afsluttende ceremoni af en lidt anden slags end forventet.

Både lærere og elever fik nok nærmest deres morgenkaffe galt i halsen, da der på storskærmen pludselig blev vist en videosekvens af en af skolens elever, der dyrkede sex med en pige fra et andet gymnasium. Den mandlige elev havde angiveligt bedt om, at videoen ikke blev vist, men det ønske blev ikke fulgt.

Gymnasiets rektor udtalte efterfølgende i medierne, at han godt vidste, hvilke elever der stod bag, men at han ikke ville foretage en politianmeldelse. Politi gik dog alligevel ind i sagen, hvor de afhørte flere elever. Det blev dog opgivet at rejse sigtelse, da videoen ifølge politiet var for utydelig.

Elever og lærere kunne dog allerede inden videoen blev vist have forberedt sig på det værste. For kort inden sex-videoen kom på skærmen, var underholdningen ved morgensamlingen allerede i den sjofle genre.

En af afgangsklasserne lavede et indslag med en såkaldt »klunke-quiz«.

Fire billeder af fire par testikler blev vist på storskærm sammen med fire billeder af mandlige elever fra gymnasiet. Meningen var, at lærerne skulle matche testiklerne med deres ejermænd, men quizzen blev aldrig gennemført, for lærerne ville ikke være med.

Marts 2016 Gl. Hellerup, Øregård og Ordrup gymnasier

Intime detaljer om navngivne elevers sexeskapader er i årevis blevet offentliggjort i Gl. Hellerup Gymnasiums, Øregård Gymnasiums og Ordrups Gymnasiums sladderblade, afslører Radio24syv.

Radioen har fået fat i flere blade, hvor der er yderst detaljerede beskrivelser af forskellige elevers seksuelle udskejelser. Blandt andet beskrives det, hvem der har dyrket sex med hvem, og hvem der har mistet deres mødomme.

I en udgave af Ordrup Gymnasiums blad  ’Ztof’ fra  2016 beskrives blandt andet, hvordan en navngiven pige i 3.g er “blevet så fan af at poppe mø (tage mødom, red.) at hendes næste ambition for nattens strabadser er at rive uskyldige X” - en dreng navngives - “med hjem”. Desuden beskrives, hvordan en mandlig elev har betalt en prostitueret med sit Rolex-ur.

Øregård Gymnasium er blandt andet kendt for, at kronprins Frederik og prins Joachim har gået der. Men nu er gymnasiet også blevet kendt for at afsløre detaljer om elevernes sexliv i skolens blad og i skolens radio.
Øregård Gymnasium er blandt andet kendt for, at kronprins Frederik og prins Joachim har gået der. Men nu er gymnasiet også blevet kendt for at afsløre detaljer om elevernes sexliv i skolens blad og i skolens radio. Foto: Martin Henrichsen
Vis mere

Og i en tre år gammel udgave af Gl. Hellerup Gymnasiums blad ’ Mosquito’ står der blandt andet, hvordan en navngivet mandlig elev tager en navngivet piges mødom og efterlades i en seng “fyldt med blod.”

Psykolog advarer overfor Radio24syv om, at den måde som pigerne bliver fremstillet på i gymnasiernes sladderblade er udtryk for en ’for­brugs­men­ta­lil­tet, hvor kvin­den bli­ver gjort til objekt for fyrens behov.’

Har du oplevet noget lignende på dit gymnasium og/ eller har du blade fra et af de pågældende gymnasier, så vil bt.dk meget gerne tale med dig. Skriv til journalist Silla Bakalus på silb@bt.dk eller sms til 1929.